Studerende med barn? Sådan får du hverdagen til at hænge sammen

Studerende med barn? Sådan får du hverdagen til at hænge sammen

Er du studerende og har børn, kan det være en udfordring at få hverdagen til at hænge sammen. Det er både, når det gælder tid, men også økonomi. På den ene side ønsker du at give dine børn alt det, de drømmer om, men på den anden side har du også en økonomi og et budget, der skal gå op hver måned. Det kan være svært at navigere i en hverdag, hvor du konstant har mange bolde i luften og hele tiden føler, at du er bagud. Heldigvis er der tips at hente for at gøre både økonomien og hverdagen lettere, selvom din primære indtægt hedder SU.

Sådan får du budgettet til at hænge sammen

Alle forældre ved, hvor mange penge det koster at have et barn. Der kommer typisk mange forudsete, men også uforudsete udgifter, hvis du har et barn. Det gør det specielt udfordrende, hvis du på samme tid er studerende og kun har en SU at leve for.

For nogle mennesker kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen, selvom de har et fuldtidsjob. Men som studerende er budgettet endnu strammere, og det gælder her om at få fat i de gode tilbud for at spare penge.

Du kan finde mange gode tilbud, når det kommer til børnetøj, sko og legetøj. Trænger dine børn eksempelvis til nyt fodtøj, så køb sandaler til børn her og se dig om efter lave priser. Det kan betale sig at udnytte de gode tilbud, det trods alt er muligt at finde på nettet – ofte er der mange penge at spare sammenlignet med de fysiske butikker.

Sæt tid af til hygge og kvalitetstid

Det kan være svært som studerende at få styr på skemaet, hvis du også har børn. Forelæsninger og timer, der bliver ændret, og sene aftener, hvor du skal lave afleveringer, er bare nogle af de ting, du kan komme ud for. En hverdag, hvor du godt kunne bruge et par ekstra timer i døgnet, kan hurtigt blive stressende. Det vil både være til gene for dig og dit barn, da I hele tiden vil følge, at I har travlt.

For at undgå al den stress og jag er det vigtigt, at du som forælder sætter tid af på ugen eller på en bestemt dag, hvor det er dit barn, som er i fokus. For børn handler det oftest om, at de føler, at de får opmærksomhed og omsorg og ikke, hvor mange timer om ugen du bruger på dem. Det kan derfor godt betale sig, at du sætter nogle bestemte tider af, hvor det kun er dine børn, som er i centrum.

Det kan godt lykkes

Selvom både tiden og økonomien kan være en udfordrende faktor, hvis du har et barn og er studerende, bør det ikke have en afskrækkende effekt. Der er mange mennesker, der hvert år vælger at få et barn, selvom de er i gang med en uddannelse. Det vigtigste er, at du er klar over, hvad du går ind til, og hvordan du gerne vil have, at din fremtid ser ud – og så er det bestemt ikke nogen ulempe at have et stærkt bagland i form af forældre, sviger- eller bedsteforældre, som gerne hjælper til, når det brænder på.