Studerende? Disse ting SKAL du have i din lejlighed

Studerende? Disse ting SKAL du have i din lejlighed

Hvis du er studerende og bor i din egen lejlighed, ved du med sikkerhed, at det kan være svært at indrette den perfekte studiebolig, fordi kvadratmeterne ofte er få og budgettet lille. Men det behøver heldigvis ikke at være nogen svær opgave at indrette lejligheden, hvis bare man ved, hvad der er vigtigt at have. Et skrivebord er naturligvis et rigtigt vigtigt møbel, da mange timer går med at sidde foran computeren og lave opgaver og forbedrede sig til timerne på studiet. Men hvordan får man plads til alle de andre lige så vigtige ting i hjemmet? Læs videre og bliv meget klogere på dette.

Kombiner spiseplads med skrivebord

Det er ikke alle studielejligheder, hvor der både er plads til en spisekrog og et skrivebord. Derfor er det en god idé at kombinere spiseplads med skrivebord, hvilket nemt kan gøres. Et spisebord er ikke blot vigtigt, fordi du skal have et sted at spise, men også fordi det er praktisk, når din familie eller venner kommer på besøg. Hvis du køber et par dekorative opbevaringskasser, som står på spisebordet eller på en reol, hvor du kan opbevare alle dine kedelige studiesager, kan du på ingen tid forvandle spisebordet til et skrivebord – og omvendt. Men det er også vigtigt, at du vælger det rette bord og ikke mindst de rette cafestole til bordet, så du kan sidde komfortabelt, både når der skal laves lektier, men også når du har gæster. Cafestole fås i et væld af forskellige udgaver, og du kan gøre klogt i at vælge den helt rette variant, der passer til din lejlighed – ofte fylder de nemlig ikke synderligt meget.

Opbevaring er alfa omega

Når du bor på få kvadratmeter, kan det være en udfordring at få gemt alle de ting af vejen, som man ikke gider at kigge på i dagligdagen. Det er alt fra støvsuger til tøj, og det er derfor vigtigt, at du vælger de rette opbevaringsløsninger til den lille lejlighed. Selvom det ofte er sjovere og meget mere dekorativt at købe en fin kommode eller åbne reolsystemer, kan du ikke komme udenom, at et stort opbevaringsskab nok er den bedste løsning. Her kan du nemlig pakke alle de ting af vejen, du ikke gider at have stående fremme.

Planter, planter, planter

Det lyder umiddelbart ikke som et absolut must at fylde lejligheden med planter, når budgettet er småt. Men ikke nok med at planter er flotte og dekorative at se på, så skaber de også en rolig atmosfære, hvor man nemt vil slappe af. Derudover giver visse planter et rigtig godt indeklima, hvilket er utroligt vigtigt, når man bor på få kvadratmeter.

Drop fjernsynet og stream online

Rigtigt mange danskere bruger ikke længere et fjernsyn til at se tv på, men i stedet computeren til at streame. Og det skal du naturligvis også gøre. Spar den månedlige udgift til traditionelt kabel-tv og brug i stedet din computer til at bliver underholdt. Så slipper du for at skulle købe et fjernsyn, men også den månedlige faste udgift til en af de mange tv-udbydere. Du vil ikke fortryde det!