Studerende: sådan får du hjælp mod stress

Studerende: sådan får du hjælp mod stress

Det er meget normalt, at unge studerende oplever perioder, hvor de er stressede. Det kan skyldes rigtig mange ting, og det er vigtigt, at man får taget hånd om problemerne, før de hober sig op. Det kan man gøre ved at tale med en professionel, som kan hjælpe en godt videre. Det kan du læse mere om i denne artikel, som også giver dig et godt bud på en psykolog i forbindelse med stress.

Stress er lidt af en folkesygdom i Danmark – ligesom i en række andre lande. Det er der mange grunde til, men først og fremmest er kravene til os mennesker selvfølgelig blevet skærpet og bliver det fortsat. Det kan være stressende at skulle leve op til en masse krav og forventninger, og særligt unge mennesker løber ofte ind i stress-symptomer i større eller mindre grad.

Når unge lider af stress, kan det handle om mange aspekter i livet. Det kan være stress i forbindelse med sociale ting – eksempelvis manglende venner eller en begrænset omgangskreds. Derudover kan det ofte handle om karakterkrav eller lignede i forbindelse med en uddannelse, som kan være mentalt meget krævende.

Er du en af dem, som oplever symptomer på stress, bør du selvfølgelig overveje at søge hjælp til at løse problemet. Stress kan betyde, at overskuddet pludselig er væk, at man ikke kan overskue de mest banale ting, og at man konstant har brug for pauser i sit hoved.

Book en tid

Psykolog Fróði Debes er et af de steder, hvor du kan søge hjælp til dine problemer. Der er tale om en anerkendt praksis, hvor der tages hånd om flere forskellige problemer hos både unge og gamle. Det er vigtigt at nævne, at der findes en afdeling, som tager særligt hånd om netop stress, og det kan være godt at komme til et sted, hvor der fokuseres 100 procent på netop din problemstilling.

Er du bosat i nærheden af Valby eller København, vil det være et oplagt sted at tage kontakt til, hvis du selv har udfordringer eller kender nogle, som har symptomer på netop stress. Der er ingen grund til at tøve, hvis man kan gøre noget ved problemet hurtigt og dermed komme tilbage på rette spor.

Du kan kontakte klinikken, uanset hvordan dine symptomer er startet. Det kan være i forbindelse med arbejde, men det kan også tænkes, at det skyldes høje forventningskrav til uddannelse eller måske noget helt tredje.

Læs mere ved at klikke her.

Pas på dig selv

Der findes selvfølgelig også en masse gode råd, man kan tage med sig selv, så man måske kan undgå at løbe ind i stress. Det skal dog siges, at det ikke altid er nemt at styre, og hvis man alligevel løber hovedet mod muren, er det aldrig en skam at sige fra og søge om hjælp fra professionel side.

Hvis du i hverdagen føler, at du aldrig har tid til at slappe af, og når du endelig slapper af, så tænker du alligevel på 100 ting, så er det måske på tide at drosle lidt ned i kalenderen. Sommetider skal der bare en enkelt weekend eller en uge på lavt blus til, før man er med igen.

Giv hovedet ro

Den enorme støj, vi oplever i dagens samfund, kan være en hovedårsag til stress hos mange. Vi får ganske enkelt sjældent mulighed for at slappe helt af og koble hovedet fra. Vi får med andre ord ikke meget ro i hverdagen. Føler du dig stresset, er det måske netop på tide at give dig selv en pause fra larmen. Slå alle elektroniske apparater fra og lad dig selv få helt ro til dine tanker, som måske kan være larm nok i sig selv.