Start din egen virksomhed under studierne

Start din egen virksomhed under studierne

Annonce

Det er de færreste studerende, der har mange penge at gøre godt med. Det er naturligvis muligt at få et studiejob, men denne type arbejde er sjældent særlig sjovt. Hvis du gerne vil tjene penge samtidig med, at du laver noget, som interesserer dig, kan du starte din egen virksomhed.

Et job behøver ikke at være en sur pligt

Mange ser arbejde, som noget der udelukkende skal gøres, for at man kan betale sine regninger. Der er intet sjov i det, og hver gang man skal derhen, vil man meget hellere lave alt andet. Men det behøver ikke at være på denne måde.

Et job kan sagtens være noget, du laver, fordi du synes, det er sjovt. Du kan være heldig at finde sådan et job hos en virksomhed, der allerede eksisterer, men har du ikke selv noget investeret i projektet, kan du hurtigt miste motivationen.

Dit eget projekt

Skal du have et job, som du er motiveret for at lave, kan det være en rigtig god idé at starte din egen virksomhed. På den måde kan du lave præcis, hvad du finder interessant. Starter du din egen virksomhed, har du garanteret en masse gå-på-mod og motivation.

Det kan være skræmmende at starte sin første virksomhed. Du skal blandt andet have styr på regnskaber, hvordan man sætter en hjemmeside op, og hvordan du finder tiden i hverdagen. Heldigvis er der hjælp at hente. Søger du efter brugervenlige løsninger, kan du for eksempel hente et gratis regnskabsprogram

Find tiden

Skal du starte din egen virksomhed, er det naturligvis vigtigt, at du finder tid i din hverdag til at arbejde. I opstartsfasen kræver en virksomhed meget tid. Vil du gerne have en succesfuld virksomhed, er dette tid, som du bliver nødt til at sætte af.

Skal du starte din egen virksomhed, gælder det heldigvis også, at du selv er herre over dine arbejdstider. Det vil sige, at du kan arbejde lige, når du har lyst.

Har du en pause mellem to forelæsninger, kan du for eksempel lave noget arbejde der, eller du kan vælge at arbejde lige inden, du går i seng. På den måde er det, at have sin egen virksomhed, et meget fleksibelt arbejde.

Kør ikke dig selv ned

Vil du starte en virksomhed samtidig med, at du studerer, er det vigtigt, at du passer på dig selv. Du vil sikkert finde arbejdet med din virksomhed interessant, men derfor er det alligevel vigtigt, at din hjerne får en pause en gang imellem.

Mellem studier og arbejde bliver du nødt til også at sætte tid af til dig selv. Netop på grund af dette, kan du overveje, om du skal have en partner i virksomheden, så I kan aflaste hinanden fra tid til anden.

En partner kan nemlig give dig mere fritid i hverdagen, og samtidig kan du få en at sparre med, når der skal tages svære beslutninger. Desuden bliver det sjovere at arbejde, hvis man ikke skal sidde alene hele tiden. Du kan garanteret finde nogle fra dit studie, der også er interesserede i at starte deres eget.