Spar tid på rengøringen

Spar tid på rengøringen

Føler du også, at rengøringen er en stor tidsrøver? Eller er det simpelthen bare en kedelig tjans, som skal overstås hurtigst muligt? Hvis du er i den ene eller anden situation, kan du her få nogle gode råd til, hvordan du simpelthen undgår at bruge for meget tid på rengøringen.

Tænk på hygiejnen

Din bolig er et af de steder, hvor du bruger allermest tid. Rengøringens primære formål er derfor at holde hjemmet hygiejnisk, så du kan leve i et sundt klima. Det vigtigste er derfor at fjerne bakterier fra hjemmet, som kan være sundhedsskadelige. Lad vær med at brug for meget tid på spejl- og vinduespudsning samt polering af kogeplader, vaske og armaturer. Vær derimod mere opmærksom på overfladerne i dit hjem. Særligt borde, hvor du laver mad og arbejder, men også gulvene. Hvis du sørger for at have nogle gode og hygiejniske vaner i hverdagen, vil rengøringen også gå langt hurtigere og virke mere overskueligt. Stil dine sko i entreen, så du ikke slæber skidtet med ind i boligen. Tør altid af efter dig, når du har lavet mad eller har spist. Vask op med det samme, så der ikke samles bakterier. Ryd straks op efter dig, så tøj, bøger og tasker ikke samler støv.

Indret boligen, så det bliver nemmere at gøre rent

Jo flere ting, der står eller ligger rundt omkring i boligen – desto mere er der at gøre rent. Derfor skal du overveje gode opbevaringsmuligheder, hvor du får flest mulige ting pakket væk. Derudover er det en god ide at løfte så meget som muligt fra gulvet. På den måde samles der ikke støv på gulvet, og det er langt hurtigere at støvsuge. F.eks. skohylden, vasketøjskurven, kosten, fejebakken osv. Sæt også dine planter på en plade, der kan rulle, så det bliver nemmere og hurtigere at støvsuge omkring dem. Til allersidst kan du også spare tid ved at købe en ordentlig støvsuger med en god sugeevne. Er du interesseret i en støvsuger, hvor du er sikret god kvalitet, så tjek denne hjemmeside