Spar pizzariapenge og lav den perfekte pizza selv

Spar pizzariapenge og lav den perfekte pizza selv

Vi kender det alle. Det er nemt og det er lækkert. Til gengæld bliver det hurtigt dyrt i længden, hvis det er ofte, at du ender med at købe pizza fra det lokale pizzaria. Du kan med garanti lave en pizza, som er meget mere lækker end den fra det lokale pizzaria. Hvis du ikke ved hvordan, så får du en guide her.

Hvis det skal være nemt, så kan du købe en færdiglavet dej, færdiglavet tomatsauce, revet ost og topping efter eget valg. Så er din pizza klar inden din pizzamand kan nå at levere den.

Skal din pizza til gengæld være ekstraordinær lækker, så skal der noget helt andet til. Først og fremmest, så skal pizzadejen være hjemmelavet.

Hjemmelavet pizzadej

En perfekt pizzadej er en tynd sprød bund med et mørt og let sejt indre. Det er ikke selve ingredienserne, som er kunsten ved en perfekt pizzadej. Det er derimod fremgangsmåden og teknikken, som er afgørende for, hvordan din bund bliver.

Når du skal lave den perfekte pizzadej, så skal du først og fremmest bruge Tipo 00 mel. Almindeligt hvedemel giver ganske enkelt ikke det rigtige resultat. Derudover skal dejen have tid til at hæve. Det skal både langtidshæves og koldhæves. Dernæst handler det om det underlag, som du bager sin pizza på. De professionelle pizzariaer har store stenovne, som sikrer den perfekte høje varme til bunden. Du kan dog nøjes med et bagestål for at få den rette varme til din pizza. Når du skal sætte varmen i din ovn, så skal den have fuld skrald. Kan din ovn bage ved 250 grader, så sæt den til det. Kan den komme op på 300 grader, så sæt den til det.

Når dejen er færdighævet, så skal du sørge for at den får den størrelse, som du ønsker. Sørg dernæst for at få din pizzadej helt tynd. Så er du klar til tomatsaucen og topping.

Vil du lære, hvordan du laver den perfekte tomatsauce? Eller få uddybet nærmere omkring den perfekte pizzadej? Så kan du læse mere her.