Spar penge som studerende med en VPN

Spar penge som studerende med en VPN

Er der ikke mange penge tilbage på kontoen, når husleje, mad og faste udgifter er betalt? Men vil du stadig gerne kunne nyde godt af nogle luksusgoder? Med en SU og et lavt betalt studiejob er alle tips nyttige, når det kommer til at spare penge - og med en VPN er netop dét muligt.  

Som studerende lærer man hurtigt, hvordan man sparer penge på alt lige fra mad og tøj til elektronik og møbler. Men, hvis du gerne vil spare yderligere eller få nogle luksusgoder meget billigere end normalt, bør du få dig en VPN.  

Hvad er VPN? 

En VPN er en app eller et lille program, som du kan benytte til at forbinde til internettet. Med den kan du surfe privat og mere sikkert på nettet, da din internettrafik og adfærd bliver krypteret, så både din internetudbyder og eventuelle hackere ikke har mulighed for at følge med i, hvad det er, du foretager dig på internettet.  

Når du bruger en aktiv VPN-forbindelse, bliver alt din internettrafik sendt gennem en sikker server. Når du derfor besøger en hvilken som helst hjemmeside, vil det ikke være din enheds IP-adresse, som serveren gemmer, men i stedet IP-adressen på den server, der er koblet til gennem din VPN. Mere forsimplet betyder det, at det du laver på internettet ikke kan føres tilbage til dig.  

Hvad kan man få billigere med en VPN?  

Det smarte med en VPN er, at du ændrer din placering med en VPN. Du kan derfor få det til at se ud som om, at du sidder hvor som helst i verden: Alt fra USA til Colombia. Dette er smart, da det giver dig mulighed for at få nogle tjenester meget billigere end i Danmark eller at kunne tilgå nogle tjenester, som man ikke kan med en dansk IP-adresse.  

Se amerikansk Netflix 

En meget populær tjeneste at tilgå fra en VPN er amerikansk Netflix. Både fordi serier og film kommer ud tidligere, fordi der er et større udvalg og fordi prisen på Netflix er billigere. Med den rette VPN vil du kunne få adgang til amerikansk Netflix og dermed både få bedre serier og film samt en bedre pris. 

Få billigere Spotify 

Hører du meget musik? Så kan det godt betale sig for dig at tilgå Spotify med en VPN. Ændrer du den f.eks. til Filippinerne, vil du kunne få premium for helt ned til 9 kroner om måneden, fordi lønniveauet er en anden. Det er mange penge at spare hver måned!  

Få bedre priser på fly og hotel 

Selvom man er studerende, skal der også være plads til at kunne rejse engang imellem. Har du mulighed for at lægge lidt til side hver måned til en god sommerferie, kan du få en rigtig god pris på det ved at søge på flybilletter og hoteller med en IP-adresse fra et land med et lavere lønniveau end i Danmark. Der kan hurtigt være ret mange penge at spare på den helt samme rejse. 

Hvilken VPN skal man vælge? 

Der findes rigtig mange VPN-services, hvoraf nogle af dem er noget bedre end andre. Det kan dog være lidt af en jungle at finde ud af. Heldigvis findes der forskellige sider med overblik over VPN-services, som giver indblik i fordele og ulemper, priser og meget mere. Det kan godt betale sig at sætte sig ind i, da det kan spare dig for en del besvær.