Spar penge på strømmen og pas på miljøet som studerende

Spar penge på strømmen og pas på miljøet som studerende

Mange af os studerende er ret så miljøbeviste, men vi er også i en alder og i et sted i livet, hvor køb af dyrere, miljø-venlige produkter og donationer af penge til miljø-organisationer ikke er en reel mulighed. Men der er stadig en masse måder hvorpå man kan gøre en forskel og de kommer her.

 

Sorter dit affald 

Vigtigst af alt, så sorter batterier separat og aflever dem på genbrugsstationen, eller læg dem i en plasticpose oven på skraldespanden på tømningsdagen, så klarer skraldemændene det for dig. Det gør en kæmpe forskel. Og det siger sig selv, at større ting, som computer, telefon m.v. afleveres til genbrug, så andre kan få glæde af det og det ikke sviner i miljøet. Du kan læse mere om og hvad du skal gøre med dine brugte batterier på linket.

 

 

 Skær ned på strømforbruget

Ok, du skal stadig kunne læse om aftenen, så det med at slukke lamperne helt er udelukket. Men det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan gøre en forskel her også. For de fleste af os studerende har gammeldags pærer i vores lamper, fordi ledpærer er for dyre. Dvs. det var de for du kan faktisk få ledpærer ganske billigt nu om dage f.eks. via linket.

 

Tænk over hvordan gebærder dig

De sværere ting at skære på er f.eks. på kød for dig som elsker kød. Men siger kød dig ikke meget, så prøv at spar lidt på specielt oksekød og prøve nogle veganske alternativer. Det er specielt relevant, hvis du bor i Aarhus eller København, hvor der er ekstra mange veganske alternativer.

Skal du til Berlin, Stockholm, Paris eller andre steder hen, som alligevel ligger ganske tæt på Danmark? Overvej at køre tog i stedet for at flyve. De udleder langt mindre CO2 og så får du en masse rabat som studerende.