Spar penge på dit oliefyr

Spar penge på dit oliefyr

Annonce

Siden starten af 1960’erne er der blevet fyret med oliefyr i Danmark. Oliefyr bruges blandt andet til opvarmning af huse og vand. I 2019 fandtes der mere end 150.000 oliefyr i Danmark, hvoraf de fleste er at finde i private landboliger. Bor du på landet, og har du et oliefyr stående, og vil du gerne spare penge? Så læs med her og få 3 gode råd.

Prisen på fyringsolie

Vil vi alle ikke gerne spare lidt penge hist og her? Og vil vi alle ikke også gerne slippe for at bruge penge på kedelige og trælse udgifter som f.eks. til et oliefyr? Der findes da uendelig mange andre ting, der er meget sjovere at bruge sin penge på. Der kan være betydelige penge at spare, hvis du er villig til at undersøge bare en lille smule om de forskellige udbydere af fyringsolie og deres oliepriser. Generelt er det verdensmarkedet, der styrer priserne på fyringsolie, og derfor kan du opleve varierende priser fra dag til dag. Dog kan du med rabatter og faste fordele ved enkelte udbydere sikre dig og på den måde trodse de varierende priser og opnå billig fyringsolie til nogenlunde faste priser.

Få et årligt servicetjek

For at spare dig selv for sure og uventede udgifter til dit oliefyr kan det være en god ide, at få dit oliefyr tilset af en autoriseret servicetekniker en gang årligt. Det er jo nok ingen hemmeligheden, at det nok ikke er alle med oliefyr, der er de store eksperter på området. Det eneste vi ved er bare, at det er skideirriterende, når det ikke virker, og der ikke kommer varmt vand ud af bruseren.

Automatisk varmestyring

Med automatisk varmestyring sænkes og hæves temperaturen i takt med, at temperaturen udenfor skifter. Dette kan spare dig 10% af dit årlige olieforbrug. Desuden er en god ide at have termostater på dine radiatorer, sådan at de automatisk kan slå fra, når den ideelle temperatur er nået. Denne metode kan nemlig spare dig for op til 20% om året i dit olieforbrug. Det betyder også, at du ikke har et overforbrug af olie, og derved også er med til at skåne miljøet, og hvem vil ikke gerne med til det i disse tider? 

Gør du brug af de 3 ovenstående råd, kan du altså spare en del penge. Nu har du lige pludselig lidt ekstra penge at bruge hver måned på meget sjovere ting, for hvad er mere kedeligt at bruge penge på end fyringsolie?