Skal du til at starte på en uddannelse? Læs med her

Skal du til at starte på en uddannelse? Læs med her

Når man skal til at i gang med en uddannelse efter mange år fyldt med rejser og oplevelser, kan det ofte være svært at finde ud af, hvad man egentlig vil skulle få brug for. Heldigvis kan vi her på siden hjælpe dig med dette, da vi præsenterer et par gode råd ift., hvad der kan være godt at eje inden studiestart, men også hvad du kan gøre, såfremt du ønsker at spare penge som studerende.

Det er først og fremmest vigtigt, at du som studerende altid har styr på alle dine vigtige papirer og dokumenter, da de ellers hurtigt kan blive væk for dig. Det kan derfor være en rigtig god idé at investere i nogle solide og holdbare mapper, så du til hver en tid har styr på alle de papirer og ark, som du med garanti vil få udleveret af din underviser. Invester eksempelvis i en smart elastikmappe til alle dine løse papirer. Eller hvad med en dokumentmappe med hele 13 forskellige faner, så du nemmere kan inddele samt organisere? Når det kommer til elastikmapper, fås disse desuden i et hav af farver og størrelser, så du nemt kan kende forskel – find mapper her.

 

Anskaf dig de helt rette gadgets 

Når du har fået styr på alle dine løse ark og papirer, er det naturligvis også nødvendigt med de helt rette gadgets inden studiestart, såsom en ny computer, en printer og en tablet. Gadgets som disse er dog som regel utrolig dyre, men heldigvis forholder det sig sådan, at stort set alle studiesteder i Danmark tilbyder forskellige tilbud, når du som ny skal til at starte på et studie hos dem. Så er det altså bare om at benytte sig af disse tilbud, da du på den måde kan spare en hel masse penge.

Spar masser af penge på transporten 

Det er desuden utrolig vigtigt, at du naturligvis har godt styr på, hvordan du kommer til og fra dit nye studiested, og her har du flere forskellige muligheder – nogle mere dyre end andre. Den billigste – samt det sundeste – mulighed er naturligvis at gå eller cykle derhen. Det er dog ikke altid, at dette er en mulighed, da det eksempelvis kan være, at der er meget langt hen til din skole, og det kan derfor være, at du er nødsaget til at tage bussen eller toget. Dog har du mulighed for at spare en hel del, nu hvor du er studerende, og du kan eksempelvis spare helt op til 50% på et rejsekort.

Handl stort ind én gang om ugen og spar masser af penge


Som studerende skal man naturligvis også have sund og nærende mad at spise, da man ellers vil få problemer med at koncentrere sig om læsningen, og her er det en rigtig god idé at være godt forberedt, da man på den måde kan spare utrolig mange penge hver eneste måned. Orienter dig eksempelvis i diverse tilbudsaviser og køb stort ind om søndagen, så du bedre kan være forberedt på ugens løb. Du kan desuden vælge at lave en masse nemme snaks eller salater, så du på en nem og billig måde altid kan få den helt rette kost. På den måde slipper du desuden udenom fælden, som er at bruge dyre domme på mad i kantinen, fordi man har glemt at lave en madpakke hjemmefra.