Skal din bil have en overhaling?

Skal din bil have en overhaling?

Har du bil og synes du den skal have et lille pift så den tager sig bedre ud? Der er intet så smukt som nye flotte fælge på en nyvasket bil. En ting er de fælge bilen kommer med fra forhandleren og de plasticfælgbeskyttere, der dækker over de kedelige grundfælge bilen er fabrikeret med. Men hvis der er noget der kan få bilen til at se smart ud, så er det nye lækre alufælge.

Fælgene er for bilen, hvad nye sko er for dig. Nogle mennesker hævder at man kan se på en person hvordan de er, udfra hvilke sko de har på. Så hvis du føler dig bedre tilpas i flotte sko når du skal i byen, så tænk på det, som om din bil altid skal i byen. Så bør den også have nye flotte fælge på.

Alufælge fås i ligeså mange modeller og designs som du kan tænke dig til. Ofte er opfattelsen at alufælge er meget dyre, men nogle gange kan man være heldig at finde nogle gode billige fælge, der lige passer til bilen. Se siden her for at finde et par fede fælge du vil give din bil. Hvis du er smart køber du et sæt vinterdæk og et sæt sommerdæk, som du har på hver sit sæt fælge. Så behøver du blot at skifte hjulene ved sommer og vintertid, i stedet for at skifte dæk.

Dine dæk tager sig desuden også meget bedre ud på alufælge end på almindelige fælge.

Udover at se smarte ud er der også nogle fordele ved alufælge, som er værd at tage med:

  • Din bremselængde bliver forkortet fordi du kan få et bedre vejgreb hvis du vælger nogle bredere dæk og fælge.

  • Den varme der afgives fra bremserne afledes bedre via alufælge, da aluminium hurtigere køles ned en stål.

Det er dog altid en god ide at vælge alufælge, som er lidt tykkere, for at have en tilsvarende styrke til stålfælge.