Skab sunde vaner i den rette alder

Skab sunde vaner i den rette alder

Som ung er der mange bekymringer. De er forskellige fra ung til ung, men de typiske bekymringer handler om identitet, kærester, penge, uddannelse og udseende. Sidstnævnte er meget svært at forholde sig til i en ung alder. Det er det fordi du er så ung, at din krop ikke reagerer signifikant på din behandling af den, men om blot få år vil konsekvenserne udrulle sig. Samtidigt ønsker du at ligne alle de flotte fra modebladene. Det nemmeste er derfor at befri dig selv for dårlige vaner i en alder, hvor det vil have indflydelse på resten af din alder. Læs nogle råd hertil herunder.

1.      Brug din krop aktivt

Som ung sætter fedtet sig ikke så meget som når alderen rammer – eller det bliver i hvert falde ikke så nemt siddende. Derfor er det en god ide at lægge gode vaner for resten af livet allerede nu. Er du ikke en af de der fitness-typer, der står og pumper flere timer om dagen, så frygt ej. Det er nok at gå en tur om dagen, gøre rent, cykle en tur – ja, eller lagengymnastik med din tinderdate. Det grundlæggende er blot at du bruger din krop i denne ellers passiv kultur. Det anbefales at voksne bevæger sig minimum 30 minutter om dagen.

2.      Indtag med måde

Det handler om alkohol-vaner, det handler om madvaner og det handler om rygning. Som du sikkert har hørt for, så må du alt – men med måde. Det er ligeledes en af de ting, du lige så godt kan vænne dig til nu i en ung alder. Spis varieret, overvej hvor meget du drikker, trods det er nu du skal holde festen. Rygning er meget udbredt blandt unge. Nogle bruger det fordi det udsender et signal af overskud, coolness eller fordi de gerne vil undgå at småspise hele tiden. Rygning er dog meget usundt. Skift derfor smøgen ud med en E Cigaret. At dampe, kan give den samme effekt, som smøgerne giver dig, og så er det sundere. Om ikke andet er det en god middelvej på vejen til at kvitte smøgerne for alvor.

3.      Hold gang i underlivet

Knibeøvelser. Er det ikke noget kvinder laver efter de har født? Nix. Tro om. Det er alle. Mænd som kvinder, unge som gamle. Knibeøvelser styrker dit underliv. Det forebygger inkontinens, som med alderen kan blive et problem, som du vil elske at undgå. Det styrker også dine orgasmer – jatak! Det kræver ikke mere end et par sammentrækninger om dagen, mens du sidder og venter på eksamensbeviset. Mange glemmer at lave disse øvelser, da det er en udbredt opfattelse, at det kun er kvinder der har født som laver dem. Væn dig til at lave dem allerede fra i dag.