Simpel livsstil skaber lykke

Simpel livsstil skaber lykke

Det er ingen hemmelighed at mange af os elsker at shoppe, og ofte kan det gøre os helt høje, hvis vi finder det helt rigtige på shoppeturen.

Der er som sådan heller ikke noget galt med at købe noget, som begejstrer os - dog er det værd at overveje om det er godt i længden at have udviklet dette behov for jævnligt at shoppe, når vi ønsker at få nogle indre behov opfyldt.

Måske kunne vi både spare penge og gavne miljøet hvis vi begrænsede vores shopping tendenser. Her kommer et par tips til en ny måde at anskue dine materialistiske ejendele.

Selvom forbrugsfesten formentlig altid i nogle kredse vil triumfere i et vist omfang, er det faktisk i løbet af de seneste år blevet mere og mere moderne at leve en overvejende nøjsom og simpel tilværelse.

Der er sågar lavet en populær streaming-serie hvor en Japansk kvinde lærer os at blive bedre til at organisere i vores ejendele og smide det ud, vi ikke har brug for eller har glæde af.

I den Japanske tradition er overbevisningen nemlig at vores evne til at organisere, værne om- og simplificere vores hjem er tæt forbundet med vores evne til at pleje vores mentale helbred.

Det handler ikke om at skille sig af med alle sine ejendele, men om kun at holde fast i de ejendele som giver dig glæde eller er nyttige for dig at have.

Denne filosofi kan sagtens overføres til livet generelt - der er ikke nogen fremdrift i at holde fast i ting, som ikke giver os god energi. Nogle gange kræver det at man lukker én dør, før man kan blive fokuseret nok til at være i stand til at åbne en ny.

Kombinationen af denne Japanske dille og det stadigt voksende fokus miljøet og planetens omfattende klimaændringer, har startet en ny bølge, som på mange måder kan berige både dit- og vores alle sammens planets liv.

Det er nu mere vigtigt end nogensinde at overveje hvorvidt man har brug for at købe det nye stykke tøj, den nye vase eller hvad det nu end måtte være. Tænk over om det, du mangler kan findes i genbrug - og husk ligeledes at donere de ting, du beslutter dig for at skille dig af med til genbrug. Står du og skal rydde et dødsbo, er der hurtig hjælp at hente her.

Selvom det godt kan klinge langt væk af kliché, er det godt at blive mindet om, at lykke ikke er noget man ejer, men noget man føler, og kan opnå uden så meget som en krone på lommen eller en pjalte på kroppen.