Sikkerhed fremfor alt når du tager på skiferie

Sikkerhed fremfor alt når du tager på skiferie

Sikkerhed fremfor alt er det bedste motto, når det kommer til ekstremsport. Vi mennesker prøver altid at udfordre os selv så meget som muligt og springe grænser for hvad kroppen kan klare. I sådan nogle udfordringer, hvor vi sætter kroppen og psyken på prøve er det vigtigste vi skal sørge for at overleve. Derfor skal der tages nogle forholdsregler i forhold til den sport man dyrker, så man minimerer chancen for at dø. Det nytter dog ikke noget at være helt pakket ind i vat, da mange sportsgrene kræver noget aerodynamik eller fleksibilitet og derfor er behov for at du kan bevæge dig i det udstyr du har på. Men hvis du for eksempel dyrker en sport, hvor du kommer op på en hastighed, der gør det farligt at styrte, så bør du beskytte dine mest udsatte legemsdele for at komme mere til skade en højst nødvendigt. Mange synes måske det er sejt at have et par skrammer og ar, som de kan vise frem. Men de kan kun vise dem frem, så længe de lever.

Er du cykelrytter og drøner ned ad bjerget med 100 kilometer i timen, så vil du gerne have at dine bremser virker, og hvis ikke de gør, så gælder det om at finde den blødeste landing, som ikke er ud over en skrænt. Mange af de professionelle cykelryttere kørte aldrig med hjelm før årtusindeskiftet, da de følte den var for ukomfortabel, for varm eller for tung. Der er dog kommet meget mere fokus på sikkerhed i sportsløb, så derfor er hjelmen også en fast del af sportsuniformen. Det samme gælder for skateboarding, ridning og skiløb, hvor en hjelm er obligatorisk. Du kan måske synes at det er lidt tosset med en hjelm når du står på ski, fordi du har din hue på og sneen er blød, hvis du lander forkert. Men det er ikke alle steder at sneen er blød og du kunne ramme ind i en gren eller en sten med hovedet, hvis du kører en lille smule offpiste. Det er ikke altid til at se det, der ligger under sneen, som man kan komme til skade på.

Man skal aldrig gå på kompromis med sikkerheden for forfængelighedens skyld. Heller ikke selvom det bare er til hverdagsbrug eller du er så dygtig en skiløber at du tænker: ”Det går nok.” En skihjelm er som din livsforsikring. Du håber aldrig at du får brug for den, men du har brug for en for at sikre at du lider mindst nød. Skihjelme kan desuden også se ganske smarte ud. Køb din skihjelm her og find en, der passer til dig.