Shoppeguide: Sådan sparer du penge på tøj på nettet

Shoppeguide: Sådan sparer du penge på tøj på nettet

De fleste studerende vil gerne få SU-budgettet til at række så langt som muligt, og derfor er der flere og flere, der vælger at købe flere varer over nettet, herunder især tøj.

Men i takt med at e-handlen er vokset eksponentielt de sidste par år, og tøj har været den absolutte mest populære vare, er der også kommet en lang række nye webshops til og dermed er der kommet yderligere pres på priserne.

Det har dog også betydet, at det kan være svært at finde de allerbilligste webshops. Så hvis der genre vil gøre et godt køb, kommer der her en kort guide til, hvordan du finder de billigste webshops på nettet.

1: Hold øje med fragtpriserne – gå altid efter fri fragt

En ting der adskiller mange af webshopsene på nettet fra hinanden er hvor meget de tager for at sende dine varer. Og her gælder det om at være vågen for det er helt op til webshopsene at afgøre hvor meget de vil tage for det eller om de i stedet vil køre med fri fragt. Mange webshops skriver derfor at der er fri fragt hvis man køber for eksempelvis 500 kroner men dette er blot et salgstrick dr skal få dig til at købe mere og derfor tjener webshopsene tykt på deres fragtrater hvilket kan være med til at udvande den besparelse du ville opnå ved at handle online. For eksempel har en tøjgigant som Jack&Jones først fri fragt ved køb over 399 kroner imens den langt mindre webshop dressme.dk har fri fragt ved alle ordrer.      

2: Hold øje med sider der tilbyder prismatch

En anden helt central ting at holde øje med, når man handler online, er om der tilbydes prismatch. Dette er din bedste garanti for, at du har lavet et godt køb. For med prismatch, er du sikker på, at du har fået dine varer til den laveste pris. Dette er meget populært inden for en lang række brancher, og således også tøjbranchen. Her er der dog den forskel, at i tøjbranchen findes der mange lavpriskæder som Zara og H&M, der lever på deres ry som billige producenter, og derfor antager mange automatisk, at man ikke kan finde tøj billigere. Men hvis ikke der annonceres om en prismatch, er dette næppe tilfældet.

3: Skriv dig op til nyhedsbreve og få ekstra rabat

En sidste måde man kan presse priserne helt i bund, er ved at skrive sig op til en webshops nyhedsbrev. Her tilbyder mange webshops imellem 10-15% rabat på ens næste ordre, efter man har gjort dette, så hvis du ved hvad du leder efter på en given dag hos en given webshop, kan dette være en god måde at opnå en ekstra besparelse på.

Bagefter kan man eventuelt bare afmelde sig nyhedsbrevet igen, eller indstille ens mailkonto til at indikere dette som spam-post. Så slipper man for at drukne i nyhedsbreve i tide og utide. Et sted hvor man blandt andet tilbyder ekstra rabat ved tilmelding til ens nyhedsbrev, er hos webshoppen littleones.dk, der sælger børnetøj.

Du finder også tips til bedre e-handel og sparetips på Shopitonline.dk.