Samfundsengagement hitter blandt unge

Samfundsengagement hitter blandt unge

Flere og flere unge interesserer sig for samfundet. De interesserer sig for CSR og CO2 neutrale aktiviteter. Hvad er det, og hvordan kommer du selv i gang? 

Ved du, hvad CSR er? Måske gør du, hvis jeg fortæller dig, at CSR er en forkortelse for Corporate Social Responsability. Hvis du vil oversætte det til dansk, dækker det over begreber som samfundsansvar, samfundsbevidsthed og frivilligt socialt arbejde. Kært barn har mange navne. Fælles for begreberne er dog, at virksomheder, som arbejder med CSR, har en interesse for det samfund, der omgiver dem.

“Hvad har det med mig at gøre?” spørger du sikkert. Det korte svar er alt.

 

CSR-aktiviteter i hverdagen

JYSK gør det. BESTSELLER gør det. Flere og flere danske og udenlandske virksomheder udarbejder såkaldte grønne regnskaber, hvor de fortæller omverdenen om deres forskellige aktiviteter rettet imod samfundet.

Ja, det lyder svært, men det er det slet ikke. Det handler bare om at tænke sig om. Alle kan tænke sig om, så hey alle kan være med. Du har garanteret en ven, en veninde eller en gammel kæreste, som tager et samfundsansvar. Det ville undre mig, hvis du ikke havde, for flere og flere unge, har interesse i CSR. Du kan også gøre en forskel, og det gør du faktisk allerede:

  • Du laver måske frivilligt arbejde i den lokale sportsklub.
  • Du genbruger måske papiret, hvis du skal læse en dansk-aflevering igennem.
  • Du går måske efter produkter, som anvender CO2 neutral emballage, når du køber ind.

 

Det nytter at være CO2-neutral

Peace, love and harmony. Ja, jeg ved det godt. Det lyder som noget gammelt langhåret hippiepis. Fakta er bare, at det nytter noget at tænke i CSR. Det nytter noget at stræbe efter at blive CO2 neutral.

Hvorfor tror du, at så mange virksomheder tænker i CSR? Tænk på klimadebatten, tænk på de fremtidige generationer. Lad os bare snakke lige ud af posen. Virksomhederne vil selvfølgelig gerne gøre en forskel, men der er selvfølgelig også en økonomisk gevinst, som du endelig ikke må være blind for. Det er det, som virksomhederne kalder “the tripple buttomline” - den tredje bundlinje. Jeg siger det bare, så du selv kan tage stilling. Hvor vil du helst lave frivilligt arbejde og hvorfor? Misforstå mig ikke. Jeg ved godt, at du måske ikke kun laver frivilligt arbejde for dine blå øjnes skyld. Frivilligt arbejde giver godt på dit CV. Sådan er det også for virksomhederne. De vil også gerne tjene penge på deres aktiviteter.

 

Gør mit sociale arbejde en forskel?

Det er et godt spørgsmål. Det korte svar er ja. Måske kan dit sociale arbejde og dine personlige CSR-aktiviteter virke som dråber i havet. Det er de ikke. Husk på, at mange bække små gør en stor å. 

CSR, CO2 neutral og socialt ansvar er trendige begreber, men de er ikke bare glemt i morgen. Det kan virke svært, men du er jo allerede i gang. Nu skal du bare fortsætte. Ready! Set! GO!