Sådan vænner du dig til et liv som voksen- med garage og vandslange

Sådan vænner du dig til et liv som voksen- med garage og vandslange

Annonce

I Danmark har vi skolepligt, og det betyder at langt størstedelen af Danskere på den ene eller den anden måde har modtaget en folkeskole uddannelse. Rigtig mange vælger dog at fortsætte, og i dag er der en ret stor portion af ungdommen, der bruger op mod de første 30 år af deres liv på at få drømmeuddannelsen.

Det betyder selvfølgelig, at vi får en utroligt intelligent og veluddannet ungdom, men det betyder også, at der er voksne mennesker, som i næsten 30 år har kunnet selvidentificere som studerende. Derfor kan det også være en enorm omvæltning, når man lige pludselig skal ud i voksenlivet, hvor man ikke længere kan lade sig definere som studerende.

En omvæltning fra studielivet

Pludselig skal man til at finde et arbejde, man skal finde en identitet uden for studiet, og man skal ikke mindst til at finde venner. Man er nemlig ikke længere tvunget ind i situationer, hvor venskaber ganske enkelt opstår. Noget at det sværeste for denne demografi kan dog være at forlige sig med voksenlivet. For mange er dette nemlig også den periode i livet, hvor de skal til at finde en ægtefælle, flytte i hus og måske endda begynde at få børn.

Noget så basalt som lige pludselig at have råd og mulighed for at have en have kan være fremmed. Det handler imidlertid bare om at udnytte det. For mange er netop haven faktisk et fristed, hvor de nyder at tilbringe tid efter en hård arbejdsuge. Har du endelig fået hus og have efter en lang karriere som student, kan det altså sagtens betale sig at bruge noget tid på at gøre den lækker og rar at tilbringe tid i. Det kan du gøre ved at slå den ofte, så den ser velholdt ud, ligesom det i den grad også kan pynte med et par blomsterbede, en terrasse eller endda en grøntsagshave. Der er dog også en masse små ting, som man sjældent husker at få anskaffet sig, hvis man ikke er vant til at have en have. En vandslange er for eksempel helt uundværlig, når du skal holde din have pæn og frisk.

Mange måder at bruge sin tid på

Heldigvis gør det selv livet med en pæn have og en hjemmelavet garage på ingen måde nødvendig for at kunne føle sig som et voksent menneske. Hvis det praktiske ikke lige er dig, er der faktisk meget andet, du kan give dig i kast med for at finde dig til rette i din nyfundne identitet. Du kan blandt andet blive en del af et fællesskab, hvad end det er i forbindelse med en sport, din lokale kirke eller en hobby, du altid har gået og drømt om.

Som nævnt tidligere er livet uden for studiet nemlig også et liv, hvor du måske ikke på naturlig vis kommer i kontakt med særligt mange ligesindede eller jævnaldrende, som du kan stifte venskaber med. Derfor kan den slags fællesskaber også være enormt vigtige for dit sociale liv og din identitetsdannelse.

En helt tredje og ret oplagt måde at få venner og opnå en identitet er selvfølgelig også at begive sig hovedkulds ud i arbejdsmarkedet. Det er trods alt det, du har trænet til de seneste mange år. Desværre sker det ofte, at det første job ikke nødvendigvis er drømmejobbet. Det betyder dog på ingen måde, at man skal give op.

Drømmejobbet kommer ikke bare dumpende. Det er noget, man skal kæmpe hårdt for. I sidste ende er det dog i høj grad dig selv, der bestemmer, hvor du har lyst til at lægge din tid og energi, og hvor du har lyst til at finde din identitet. Der er nemlig ingen, der siger, at det skal være på jobbet. Det kan lige så vel være i haven eller i fællesskabet med vennerne.