Sådan vælger du den rette uddannelse

Sådan vælger du den rette uddannelse

Det er blevet mere og mere vigtigt, at vælge den rette uddannelse eftersom man har et vist antal SU-klip, uddannelsesloftet er over os og så er det også bare vigtigt for dig, så du ikke spilder din tid på noget, du i virkeligheden ikke brænder for. Den rette uddannelse er et vidt begreb, men skal i denne sammenhæng forstås som den uddannelse, der passer til dig. Det kan være, at du altid har tænkt, at du ville studere medicin fordi din far gjorde det eller fordi din familie og venner forventer det af dig, men måske passer uddannelsen bare ikke til dig eller også har du ikke nok interesse i faget. En uddannelse skal ses som et fuldtidsjob, der kræver meget af én, hvilket gør det essentielt at vælge noget, man ikke bliver træt af.

Skriv dine interesser ned

Først og fremmest kan du skrive ned, hvad der interesserer dig og overveje, hvordan du gerne vil flette det ind i et fremtidigt arbejde. Interesserer du dig f.eks. for mennesker, men har ikke lyst til at arbejde med børn, kan du overveje om du gerne vil være pædagog for unge, handikappede eller voksne med problemer. Det kan også være, at du har en stor interesse for at udfolde dig kreativt, ved at tage smukke billeder og derfor vil søge ad fotografvejen.

Tag en uddannelsestest

Hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvad du gerne vil studere og senere arbejde med, kan det være en god idé, at tage Studenterguidens uddannelsestest, som på baggrund af en række spørgsmål giver dig et svar på, hvilken uddannelse der kunne passe til dig. Det behøver ikke at være dit endelige svar på, hvad du bør tage en uddannelse i, men det kan give dig en god indikation for det.