Sådan sparer du penge på din ferie med en valutaomregner

Sådan sparer du penge på din ferie med en valutaomregner

Annonce

Når vejret er koldt og gråt i Danmark, så kan det være fristende at rejse til et varmere sted. Men når man har pakket kufferten med badetøj og solcreme, og man så skal til at hæve kontanter til ferien, så kan man godt blive overvældet af hvor mange kontanter, man bliver nødt til at hæve for at have nok til hele turen.

Det behøver nødvendigvis ikke koste dig alverden at rejse på ferie, hvis du blot tænker over hvor meget, og hvad du bruger dine penge på. Læs med herunder og få 3 gode tips til hvordan du kan spare penge på din ferie uden at gå på kompromis med afslapningen.

Overvej hvad du vil have ud af turen

Inden du rejser hjemmefra, så bør du overveje, hvad du gerne vil lave på din ferie. Vil du bare gerne dase på stranden eller ved poolen? Eller vil du gerne ud og opleve kulturen på museer og guidede ture? Du skal naturligvis bruge din ferie, på det som du selv vil, men at dase ved poolen på hotellet har den fordel, at det ofte er en billig måde at bruge tiden på.

Ønsker du dog at besøge de lokale seværdigheder, så er det en god ide at tjekke de forskellige attraktioner ud hjemmefra. Man kan nemlig være heldig, at man kan købe billetter billigere på nettet. På denne måde sparer man penge, samtidig med man ofte får mulighed for at springe de lange billetkøer over ved indgangen.

Brug en valutaomregner  

De fleste rejsende har sikkert oplevet, at de har hævet for mange penge inden rejsen, og fordi man ikke gider at tage den udenlandske valuta med hjem og veksle, så bruger man bare de sidste kontanter på unødvendige souvenirs, som man egentlig ikke har brug for.

Det kan være forvirrende, når man skal omregne danske kroner til udenlandsk valuta, men du behøver heldigvis ikke tage matematik på aftenskole eller pakke den avancerede lommeregner for at være i stand til at omregne dine lommepenge i danske kroner til udenlandske valutaer. Du kan nemlig bruge en online valutaomregner.

Da du finder den online valutaomregner på nettet, så du behøver ikke flere hjælpemidler end din smartphone. Valutaomregneren virker på den måde, at du blot indtaster det danske beløb, som du overvejer at hæve, og så vælger du den valuta, som du vil omregne det til. Så bruger hjemmesiden de nyeste kurser til at omregne det danske beløb, så du får det præcise beløb i den udenlandske valuta.

Den online valutaomregner fjerner dermed alt besværet, og det eneste du behøver at regne ud, det er hvor mange penge, du har råd til at bruge på din ferie. Omregn valuta her, og bliv klogere på, hvad det skal koste dig på ferien.

Hostel eller hotel?

Hvis du er til alt-inklusiv og hotelferie, så skal du naturligvis bare booke dette. Men ønsker du at spare penge på overnatning, og er du fleksibel med, hvor du bor på ferien, så er et hostel en billigere løsning, end hvis du vælger at overnatte på et hotel.

Et hostel – eller et vandrehjem som det kaldes på dansk - fungerer på den måde, at du ofte kommer til at bo på værelse med nogle andre mennesker, som du nødvendigvis ikke kender i forvejen. Du skal altså dele dit værelse med andre, men du får samtidig muligheden for at lære nogle nye mennesker at kende.

På et hostel har du som regel også muligheden for at lave din egen mad, da der ofte er et fælleskøkken, som er til fri afbenyttelse for dig og de andre gæster. På denne måde kan du handle ind i supermarkederne og så lave din egen mad i stedet for at være nødt til at spise ude på restauranter hele ferien. Dermed kan du også spare en del penge på madkontoen.

Der er altså rig mulighed for at gøre din ferie en del billigere, hvis du blot drager nytte af disse tre råd.