Sådan sparer du på elregningen med en varmepumpe

Sådan sparer du på elregningen med en varmepumpe

Ingen har nogensinde klaget over at have lidt ekstra på lommen. Det kan være svært at overskue, hvordan man omprioriterer for at skabe mere luft i økonomien. Hverdagens kedelige udgifter gør, at mange må gå på kompromis med drømmene om sommerferien til Bali eller weekendturen til Paris. Hvad mange overser er den store udgift, som utallige privatpersoner betaler for at opvarme deres bolig. Alle kan spare en rimelig sum ved at tage et kig på deres private elforbrug og foretage en investering i alternativ opvarmning af boligen. 

Med dette indlæg vil du blive klogere på, hvad der kan skabe netop det ekstra økonomiske råderum, som du drømmer om. Med den rette varmepumpe, der passer til din bolig og dine behov, kan du opnå en anseelig besparelse. I dette indlæg vil du blive præsenteret for de årsager, der gør, at en god varmepumpe gør din elregning overskuelig at betale næste gang. Hvis du ønsker at lære mere og undersøge udbuddet af varmepumper på markedet, kan du læse videre på https://heatnow.dk

 

At energien bruges effektivt gør forskellen

Varmepumpen virker ved at udnytte sine omgivelser som varmekilde. Varmeapparatet udnytter energien ved at omsætte den til termisk varmeenergi, der kan bruges i husets indre opvarmningssystem. Alt efter hvilken type varmepumpe du monterer i dit hjem, kan alt lige fra gulvvarme, radiator og brugsvandet udnytte varmen, som varmepumpen producerer. 

Fordelen ved varmepumpens energiproduktion er, at processen foregår uden energispild. Sammenlignet med andre varmeproducerende kilder som oliefyr og el udnytter varmepumpen energien mere effektivt. 

Varmepumpens effektive udnyttelse af den tilførte energi kan aflæses med SCOP-værdien. Ved at vælge en varmepumpe med høj SCOP-værdi investerer du i en varmepumpe, der udnytter energien økonomisk til din fordel og til kæmpe glæde for din elregning – specielt på længere sigt. 

 

Energitilskud kan kickstarte din besparelse

Hvis du skifter til varmepumpen fra enten elvarme, olie eller naturgas og dermed opnår en besparelse, kan du søge om energitilskud. Dette tilskud gør det muligt for endnu flere at realisere deres ønsker om et energieffektivt og billigt opvarmningssystem. 

Det er Energistyrelsens energipulje, der udbyder et kontant, skattefrit tilbud til varmepumper, når du får en sådan monteret. Inden køb af varmepumpen skal ansøgningen sendes. For at opnå tilskuddet, skal du blot være sikret, at skiftet medfører en energibesparelse i din bolig. Med den rette varmepumpe kan du få et tilskud, og derfor er tilskuddet ikke et luftkastel, men altså et realistisk økonomisk tilskud, som de fleste kan opnå. 

 

Ikke kun privatøkonomien skånes

Med en varmepumpe i hjemmet er det ikke kun din pengepung, der oplever en lettelse. Også miljøet nyder godt af skiftet til det energieffektive varmeapparat. Ved at have en varmepumpe som den primære opvarmningskilde i boligen bidrager man også til at mindske CO2-udslippet. 

Indeklimaet i dit hjem gavnes også af valget af varmepumpe, da de fleste pumper renser luften i huset ved brug. Dette bidrager til et sundere miljø indendørs og gør din overordnede tilfredshed med varmepumpen fuldkommen. 

Varmepumpen har altså en række fordele, der gør din hverdag nemmere. Derudover har du også god samvittighed over for miljøet, når du skifter din private opvarmning med fossile brændsler ud med varmepumpen.