Sådan sikrer du dig selv når du sejler

Sådan sikrer du dig selv når du sejler

Der er ikke noget så dejligt og forfriskende som at komme ud i naturen og nyde lidt alenetid i stedet for at sidde begravet i bøger i et klasseværelse eller foran en computerskærm. Hvis du virkelig vil være alene med naturen kan du tage ud på havet, eventuelt med en fiskestang og sidde i ro og mag og fiske efter torsk eller makreller. Hvis du ikke selv har båd er det mange steder muligt at leje en båd. Det er dog nødvendigt at du ved hvordan man sejler båden, for at kunne få lov til at leje den. Samtidig skal du også kende søfartsreglerne og kunne svømme for overhovedet at sætte dine ben i en båd. Det er også vigtigt at du har en redningsvest der er godkendt, så du ikke drukner hvis du kommer ud i høj bølgegang og ikke kan svømme tilbage til båden. En redningsvest er simpelthen et sikkerhedskrav du ikke bør undslå dig. Det er vigtigt at have alt sit bådudstyr i orden.

Det kan godt være at du synes det ser dumt ud med en kæmpe redningsvest, ligesom det måske også ser dumt ud med en stor cykelhjelm, men ikke desto mindre er det en livsforsikring du har på henholdsvis overkroppen og hovedet, som du ikke bør negligere. Der findes dog også redningsveste som er mere ”moderigtige” hvis man kan sige det sådan. Det vil sige en redningsvest, som ikke fylder alverden når du har den på, men som automatisk oppustes når den rammer havoverfladen. Det er fornuftigt marineudstyr at have på og samtidig kunne se godt ud. Køb redningsveste online her.

Inden du tager afsted på havet skal du tjekke at alt dit udstyr er i orden, så du ikke mangler et eller andet når du sejler rundt på havet. Hvis du er i sejlbåd, så tjek alle tovværk og skødespil. Er du i en motorbåd, så vær sikker på at du har nok brændstof med til at kunne komme ind til land igen, så du ikke flyder rundt på må og få. Selvom det sikkert kun er de danske farvande du sejler i, så kan det sagtens være farligt ikke at kunne kontrollere sin båd.

Marineudstyr.dk kan du købe sejlerudstyr til dig og din båd. En rigtig sejler har altid udstyret i orden og det du kan finde på siden er i den bedste kvalitet.