Sådan optimerer du din søvn

Sådan optimerer du din søvn

Sponsoreret indhold:

Selvom vi føler os trætte og er parat til at lægge os til at sove, så sker det nogle gange, at de vigtige livsspørgsmål og tankemyldret sniger sig ind på det mest ubelejlige tidspunkt. Det kan være svært at slippe igen, når tankerne først begynder at køre, men at komme ind i nogle gode rutiner, kan være med til at forebygge det. Her får du nogle forslag til, hvordan du sikrer dig, at du møder udhvilet op til din næste forelæsning.

Tyngdedyne

Elsker du bare at krybe ind under dynen og putte den ned omkring dig, så er tyngdedynen måske noget for dig. En tyngdedyne giver et let pres over hele kroppen. Dette kan skabe tryghed for nogle mennesker og stimulerer sanserne, så de har lettere ved at falde i søvn og ikke mindst blive i den.

Dynen kan også bruges, når du bare sidder i stolen og kigger på tv-pejsen, da dens kramme-agtige funktion, giver en følelse af hjemlig hygge. Du kan finde de bedste tyngdedyner på herligthjem.dk, der indeholder en grundig gennemgang af de bedste på markedet. På den måde finder du den, som passer bedst til lige netop dine behov.

Dyrk motion

Det er altid en god idé at bevæge sig, lige meget om det er for sove eller forbedre sit generelle velvære. Ved at bevæge dig en halv time om dagen, er der meget større chance for, at du let falder i en dyb søvn.

Når kroppen bruger energi, har den naturligt nok også brug for at blive ladt op igen. Det sker bedst med søvn. Det eneste du skal passe på med, er at motionere lidt for tæt på sengetid, da det kan tage noget tid for din krop at slappe af og sænke din hvilepuls.

Læs en bog

Du kender det sikkert nok, du sidder og læser i en bog, og lige pludselig er det som om, at Ole Lukøje har kastet noget søvndyssende i øjnene på dig. Når vi læser, så bliver vi ofte trætte. Det sker, fordi vores hjerne hele tiden arbejder med det vi læser, og dermed bliver sat på hårdt arbejde. Hvis det samtidigt har været en lang dag, kan det være det sidste, som skal til, inden vi bliver trætte. Den samme funktion har en lydbog eller podcast, da den også skærper vores fokus og bruger vores forestillingsevne.

Gør soveværelset helligt

Mange mener, at soveværelset kun bør bruges til at sove og have sex. Det kan du også indføre hjemme hos dig - selvom der måske kun findes det ene rum. Sørg for, at når du lægger dig i sengen, så er det for at sove. Lad være med at lægge og kigge på Instagram lige inden sengetid, da det blå lys fra skærmen skærper dine sanser og holder dig vågen. Sluk for al elektronik i soveværelset.

Brug ørepropper

Hvis du bor på et kollegie, hvor det nogle gange kan være lidt svært at sove, fordi naboen hører dakke dak til kl. 3 om natten, så kan det være en god idé med ørepropper. Du vil dermed kunne dæmpe meget af lyden og ikke blive generet i lige så høj grad.

Hvis du generelt bare er ret lydfølsom, kan det være en god investering under alle omstændigheder, så du ikke bliver afbrudt i din allerskønneste søvn. Hvis du også er følsom over for lys, så kan du eventuelt også investere i en sovemaske, der forhindrer lys i at komme ind. Den er især effektiv om sommeren, hvor solen står tidligt op.

Vi håber, at disse tips kan være med til at give dig en forbedret søvn, så du kan vågne op frisk og udhvilet, når dagen står på skolebøger og forelæsninger.