Sådan laver du god mad billigt

Sådan laver du god mad billigt

Sponsoreret indhold:

Det er ikke altid nemt at finde pengene til at spise god mad. Men det behøver ikke at være dyrt at lave lækker og sund mad selv. Her får du nogle tips til, hvordan du kan spare penge på din madlavning uden at gå på kompromis med smagen.

 

Først og fremmest er det vigtigt, at du planlægger dine måltider godt. Hvis du køber ind uden at have en plan for, hvad du skal bruge det til, ender du ofte med at købe mere, end du har brug for, og det gør madlavningen dyrere. Planlæg derfor altid dine måltider i god tid, så du ved præcis, hvad der skal købes ind til køkkenet.

 

Dernæst er det vigtigt at vælge de rigtige råvarer. Undgå dyre specialiteter og vælg i stedet billige alternativer som fx grøntsager, brød og kartofler. Sammensætter du måltiderne på den rigtige måde, kan du sagtens lave god mad uden at bruge mange penge.

 

Endelig er det en god idé at have en masse forskellige retter på repertoiret, så du ikke altid laver de samme gamle middagsretter. Prøv derfor eksperimentér med nogle nye opskrifter, så du ikke altid spiser de samme retter. Og husk, at det ikke altid behøver at være dyrt at lave god mad selv. Med lidt planlægning og viden om de rigtige råvarer, kan du sagtens få en sund og velsmagende hverdagsmad på et stramt budget.

3 hurtige nemme middagsretter

Det kan være svært at lave et lækkert og nærende måltid på et stramt budget. Men det er muligt! Her er tre nemme og billige opskrifter, som giver dig en mæt og tilfreds følelse.

1. Grillet kylling med asparges og hvidløgsdressing:

Man kan grille kylling på flere forskellige måder, men her er en nem og lækker opskrift:

 

  • Start med at rense og skære asparges i skiver.
  • Fordel aspargesene over en pande med lidt smør, og lad dem stege ved medium varme i ca. 10 minutter, til de er bløde.
  • Del kyllingen i to halve, og pensl den med lidt olie eller fedtstof. Krydr med salt og peber.
  • Grill kyllingen på en varm grill i ca. 10-12 minutter, til den er gennemstegt.
  • Server kyllingen sammen med de stegte asparges og hvidløgsdressing (se opskrift nedenfor).

 

Hvidløgsdressing:

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

3 spsk Aceto Balsamico Bianco (eller andet god balsamico)

1 tsk honning

salt og peber

2. Wienerschnitzel med pommes frites og ketchup

Man laver en wienerschnitzel ved at skære et stykke kød - typisk entrecôte eller svær - ud i tynde skiver. Derefter panerer man skiverne i æg og brødkrummer, inden de steges i olivenolie eller smør på en pande. Serveres med pommes frites og ketchup.

 

  1. Fiskefrikadeller med ris og remoulade

Fiskefrikadeller er en nem og lækker opskrift på en hurtig middag. Man kan enten købe fiskefars i butikken, eller man kan lave sin egen:

 

500 g fisk (fx torsk eller cod)

2 æg

1 løg

3 spsk. revet muskatnød

3 spsk. havregryn

salt og peber

 

Farsen røres sammen, formes til frikadeller og steges i smør på en pande. Serveres med ris og remoulade.

 

Opskrifterne er fra madmagasinet gastrokemi.dk