Sådan laver du billige og studievenlige desserter

Sådan laver du billige og studievenlige desserter

Hvorfor er det godt for dig at vide det? Jo, som studerende har du jo ikke de store håndører at gøre med til daglig.

Uddannelsesydelsen rykker ikke særlig langt økonomisk, og der er nok udgifter at betale, når du træner hjernecellerne som studerende. Bøger, bolig, transport og kost er bare nogle af de udgifter, du har, og selvfølgelig skal der også være penge til at snolde og hygge for en gang imellem, så det ikke bliver for surt at sidde med næsen i bøgerne.

Uanset hvordan du vender og drejer det, så har økonomien en stor betydning for dit velvære. Så hvorfor ikke spare penge der, hvor du kan? Der, hvor det er nemmest? Kosten er en af de oplagte muligheder for at spare i budgettet.

Transportprisen kan du nemlig ikke gøre noget ved. Du kan prøve herfra og til nytår, men det nytter ingenting. Og det samme gælder med bolig og bøger. Både udlejer eller boghandleren vil rynke meget på næsen, hvis du foreslår at få tingene billigere.

Spar penge, men spis alligevel godt

Selv om du bruger færre penge på madbudgettet, behøver du ikke at skære ned på hverken smag eller lækkerhed i dine desserter, og dessert er altid et hit til sammenkomster, men også hvis du bare vil forkæle dig selv.

Der findes mange gode tips til ’sådan laver du billige og studievenlige desserter’. Tips er god inspiration for studerende, så her er vores bidrag til idébanken. Tjek f.eks. de 25 bedste dessertbloggere ved DagligvarerNettet.dk, hvor der er rigtig meget inspiration at hente (men læs selvfølgelig først disse tips).

Tip 1: Sådan laver du billige og studievenlige desserter

I mange sammenhænge kan det sagtens betale sig at planlægge, og det er også tilfældet med dessert. Planlægger du ikke, men lader dig impulsstyre, kan det godt ende med at have den modsatte effekt.

Det er nemlig så let at lade sig friste af alle de lækre produkter, der findes i butikken. På nul komma fem er indkøbskurven fyldt med både det ene og det andet. Ikke alt sammen noget, der er nødvendigt. Og beløbet kommer du først i tanker om, når varerne ligger på båndet, og kassedamen smiler og beder om penge.

Nej, med noget så simpelt som en dessertplan kan du spare penge. Her ved du præcist, hvad du skal købe, og du kender mængden. Det er så nemt at putte 2-3 ting oveni uden en madplan.

Tip 2: Sådan laver du billige og studievenlige desserter

Kig i skabe og i køleskabet for at se, hvad du allerede har. Der er ingen grund til at købe dobbelt. Print dine ingredienser ind på nethinden og gå så på tilbudsjagt i reklamer eller online. Bestem dig for en lækker dessert ud fra de knaldgode tilbud, der mange gange er. Og køb billigt på det rigtige tidspunkt.