Sådan lander du drømmejobbet

Sådan lander du drømmejobbet

Det kan være svært at levere en komplet guide til, hvordan du lander dit drømmejob. Dog findes der nogle universelle råd, som de fleste kan få gavn af uanset, hvilken branche man søger efter sit drømmejob i. Hvis du virkelig brænder efter at finde dit drømmejob, så læs med her.

 

Få relevant erhvervserfaring

I dag eksisterer der er sindssygt karakterræs iblandt mange af de unge studerende. Dette er også en vigtig fokus at have, hvis du skal læse videre på en kandidat, hvor adgangskravene er skærpede. Det er ydermere også et væsentligt parameter at have styr på, hvis du søger job bl.a. nogle af de største virksomhedsgiganter i Danmark – f.eks. Mærsk eller Deloitte.

I de fleste tilfælde er karaktererne dog ikke det, der afgør udfaldet, når virksomhederne skal vælge den helt rigtige kandidat til jobbet. Derimod er det oftest kandidaten, der har sit CV fyldt med relevant erhvervserfaring, som falder igennem nåleøjet, når den fremtidige kandidat skal udvælges iblandt ansøgerne.

Derfor anbefales det, at du er meget opmærksom på at suge alt relevant erhvervserfaring til dig imens du studerer. Det kan være gennem studiejob eller praktikophold hos arbejdsgivere, der beskæftiger sig inden for den branche, som du vil arbejde med i fremtiden.

Udnyt dine muligheder for professionel sparring

Det kan også være svært at vide, hvordan du skal takle visse situationer, som vedrører erhvervslivet, hvis du ikke har praktiske erfaringer med dette. I den forbindelse skal du udnytte alle dine muligheder for at få professionel sparring. Til at starte med kan det virke åndssvagt for nogle, men professionelle karriererådgivere har virkelig forstand på at guide dig videre i din jobsøgningsproces.

Professionelle karriererådgivere kan hjælpe dig med en optimal jobsøgningsstrategi, effektive værktøjer til din ansøgning og dit CV samt hvordan du kan forbedre din jobsøgning gennem motivation og dit netværk. Ballisager.com er et landsdækkende konsulenthus og HR-virksomhed, der bl.a. specialisere sig i karriererådgivning. Ballisager.com kan hjælpe dig med at nå nye højder i din jobsøgningsprocess, hvis du har brug for professionel sparring.Skab værdi for virksomheden

Hvis du formår at vise din kommende arbejdsgiver, at du kan skabe værdi for virksomheden, så er du næsten uundværlig. Det er svært at svare på, hvordan du kan skabe værdi for netop den virksomhed, som du gerne vil arbejde for, da svaret afhænger af den specifikke branche.

Tager vi f.eks. udgangspunkt i ung studerende, der læser kommunikation, så vil det være essentielt, at kigge på virksomhedens tekster på hjemmesiden. Hvis teksterne er misvisende og ikke formår at sælge virksomhedens budskaber, så kan du skabe værdi for virksomheden ved at optimere dette. Dog vælger nogle virksomheder at outsource disse typer af opgaver hos et oversættelsesbureau København. Det er det bare din opgave at bevise, at du er bedre.

 

Kom med forslag til optimeringer

Det sidste punkt er også et af de sværeste. Dette skal leveres på en god og høflig måde, så det dine forslag til optimeringer ikke forstås som: ”Jeg ved, hvordan jeres forretning skal styres”. Tænk over, hvordan du præsenterer dine forslag og få virksomheden til at indse fordelene og evt. besparelserne ved dine løsninger. 

Der findes et hav af programmer og teknologiske muligheder, som virksomheder kan anvende til at optimere deres arbejdsprocesser. Der er også mange virksomheder, der ikke har indset fordelene ved disse muligheder. Et ERP system kunne f.eks. være et stærkt forslag til optimering af virksomhedens arbejdsprocesser. Dette system skaber nemlig overblik over lager, salg, indkøb, produktion, økonomi m.m.

Dynamic 356 Business Central er et ERP system, der også kan tilbyde virksomheder hjælp med GDPR, som har været det helt store emne 2018. Et ERP system kan derfor effektivisere og optimere arbejdsprocesser og sparer virksomheden for en masse udgifter på administrativt arbejde.