Sådan kommer du længst for din SU

Sådan kommer du længst for din SU

Er du studerende, kender du sikkert til, at det kan være svært at få pengene til at række måneden ud. Der kan være mange udgifter, og en SU er ofte ikke nok til at dække alle. 

Har du ikke et studiejob eller rige forældre, kan det derfor ofte være nødvendigt at supplere med et lån eller prioritere dine udgifter, hvis pengene skal række til sjov, ballade og studiebøger.

Det behøver dog slet ikke være svært, hvis du får styr på din økonomi og dine udgifter. Du kan med få sparetips komme langt for pengene, og tænker du “lån penge her og nu - er det en bedre løsning?” gennemgår vi også, hvad du bør være opmærksom på, når du supplerer med et lån.

5 gode sparetips til den studerende

Før du beslutter dig for, at et online lån af penge er den rigtige løsning, anbefaler vi, at du kigger din økonomi efter i sømmene. Der kan være mange nemme måder at skære en stor del af dine udgifter af på.

  

  • Boligstøtte og husleje

Som studerende kan du søge om boligstøtte. Der er en række krav, du skal opfylde, men er du kvalificeret, kan det skære ned på dine udgifter til husleje.

 

  • Forsikring, a-kasse og fagforening

Er du under 21, kan du dækkes af dine forældres forsikring. Er du over, kan det være fordelagtigt at melde dig ind i en fagforening, som udbyder billige forsikringer til studerende. Flere steder kan du bl.a. få gratis a-kasse og fagforening med under selve studietiden.

 

  • Transport

Bor du i en større by, kan du overveje at gøre cyklen eller den offentlige transport til dit primære transportmiddel.

 

  • Indkøb og madplan

Ved at lave en madplan kan du nemmere få overblik over dine udgifter til mad og undgå at smide mad ud. Du undgår også dyre impulskøb ved at holde dig til din indkøbsseddel.

 

  • Abonnementer

Der er stor konkurrence på markedet for f.eks. mobilabonnementer og internet. Sammenlign priserne fra de forskellige udbydere. På den måde kan du vælge den billigste og spare mange penge.

 

Hvis du skal låne penge på SU 

Ønsker du at få et større økonomisk råderum, er der to muligheder: Et SU-lån fra det offentlige eller et lån i det private, f.eks. et online lån.

Fordelen ved SU-lånet er, at prisen er lav og du først skal tilbagebetale lånet, når du er færdig med at studere. Til gengæld kan du nemt komme til at låne meget, da du kan fastsætte et beløb, der udlånes over hver måned. Du kan derfor risikere at stå med en meget stor gæld.

Vælger du et almindeligt lån, kan du nøjes med at låne ét lille beløb til netop det, du mangler, f.eks. bøger eller en computer. Renten vil dog være højere, og du skal tilbagebetale det hurtigere.

Det kan derfor altid betale sig at undersøge mulighederne, før du tager et lån - uanset om det er et SMS lån eller et SU lån. Det kan nemlig være forskelligt, hvad der passer til din situation.