Sådan kommer du godt igennem de kolde vintermåneder

Sådan kommer du godt igennem de kolde vintermåneder

Overgangsjakkerne og sandalerne er pakket ned i kælderen, og vi har for længst stillet uret en time tilbage. Det kan kun betyde en ting: Den danske vinter står for døren.
Der er mange delte meninger om de kolde vintermåneder. Mens nogle i lang tid har set frem til disse måneder pga. jul, nytår og den længeventede skitur, er der mange andre, som ikke orker kulden, og egentlig bare går og venter på, at foråret kommer snigende tilbage. Vintertiden har derfor både sine fordele og ulemper, og for mange unge er denne tid også typisk præget af vigtige eksaminer, som fylder rigtig meget tid. Dagene virker kortere, kulden er altgennemtrængende, og det kan derfor være svært at bevare overblikket, hvilket kan påvirke ens præstation i hverdagen. Det er derfor vigtigt, at du husker på at gøre den kolde danske vinter lidt ekstra hyggelig. Det kan du heldigvis gøre på mange forskellige måder! Vi har samlet en række forskellige idéer sammen til dig, som er træt af regn, kulde og mørke dage i vintertiden.

 

Pift dit hjem op
Der er mange måder, hvorpå du kan gøre vintertiden lidt mere behagelig og hyggelig. Start med dit hjem. Det er her, hvor du højst sandsynligt tilbringer meget af din tid, og derfor er det vigtigt, at du gør lidt ekstra ud af dine trygge rammer. Start med at give din bolig en hovedrengøring. Du finder hurtigt ud af, om der måske er nogle ting, som du vil sætte til salg eller smide ud. Et rent og ryddet hjem er udgangspunktet for, at du kan starte på en frisk og pifte din bolig lidt op. En hovedrengøring og sortering i dine ting, forhindrer dig også i at undgå foretage unødvendige køb. Når dit hjem er ryddet op, kan du overveje, om der er nogle møbler eller andre ting, som du vil prøve at rykke lidt rundt på. Det kan være med til at give din bolig en helt ny atmosfære!

Hernæst kan du vælge at forkæle dig selv lidt ekstra med nogle nye tilføjelser til dit hjem. Det behøver ikke koste særlig meget, men hvis du har længe har haft et godt øje til et sæt designer sengetøj, en bestemt vase eller nyt maleri, og du har lidt overskud i budgettet, vil det være det oplagte tidspunkt til at forkæle sig selv. Du kan også vælge at gå på jagt efter lidt nyt i et af dine lokale genbrugsforretninger og se, om du kan finde lidt genbrugsguld, der kan pryde dit hjem.
Som den sidste tilføjelse kan du vælge at pifte hjemmet op med nogle lyskæder. Lyskæder er en vældig populær nipsting blandt mange! Det er ikke særlig dyrt, men det giver en utrolig hyggelig stemning til de mørke vinteraftener, hvor du måske sidder med eksamenslæsning. Udover at have lyskæder derhjemme, bør du overveje, om du kan hænge nogle lyskæder i haven, hvis du altså har muligheden for det.

 

Læg planer med dine nærmeste
Gør lidt plads i kalenderen til nogle aftaler med dine nærmeste. Kolde vinterdage kalder på varm kakao, nybagte boller og en god film eller kaffeaftaler med dine forældre eller tætte veninder. Det kan være en rigtig god mulighed, hvor du kan koble lidt fra hverdagen efter en lang dag med eksamenslæsning eller på arbejdet. Det er vigtigt at pleje sine tætte relationer, og dine nærmeste vil med sikkerhed blive glade for, hvis du inviterer dem over til noget varmt at drikke og lidt hyggesnak.

Forkæl dig selv lidt ekstra med lidt nyt til garderoben

De kolde vintermåneder kræver en helt anden påklædning, og det kan være en god idé at vurdere om din garderobe trænger til en opgradering. Ryd ud i dit tøj, så du kan se, hvad du eventuelt går og mangler. Alt fra huer, vanter og uldundertøj til halstørklæder og fleecetrøjer er få af de ting, som er uundværlige for din garderobe i vintermånederne. Mangler du inspiration, så kan du f.eks. finde noget på termoland.

Selvom varmt overtøj selvfølgelig er uundværligt i de kolde vinterdage, bliver vintertiden også ofte forbundet med mange festlige arrangementer som f.eks. julefrokoster og nytårsaften. Er der lidt overskud i budgettet, er det nu, du bør overveje om festgarderoben også skal piftes lidt op.

Vi håber, at disse idéer har givet dig lidt inspiration til, hvordan du kan gøre vinteren ekstra hyggelig.