Sådan køber du bitcoin

Sådan køber du bitcoin

Mange unge og studerende vælger at købe bitcoin og anden kryptovaluta, da de ser muligheden for at tjene nogle hurtige penge, der kan forsøde studielivet en smule. 

Det er nemlig ikke ualmindeligt, at kryptomarkedet kan byde på tocifret stigninger i løbet af ganske kort tid. Det kan selvfølgelig også gå den anden vej mindst lige så hurtigt. Derfor bør du altid være forsigtig, hvis du vælger at købe bitcoin.

 

Få din SU til at vokse 

Vi kan hurtigt blive enige om at statens uddannelsesstøtte nødvendigvis ikke rækker så langt. Derfor kan muligheden for lidt flere penge på kistebunden virke tillokkende. Men før at du kaster dig hovedløst ud i at købe bitcoin, gennemgår vi lige de ting, som du bør vide. 

Vil du gerne købe bitcoins, så har du flere forskellige muligheder: 

  • Oprette dig på en børs
  • Købe hos en dansk forhandler
  • Købe hos en privat

 

Køb bitcoins på en børs 

Du kan vælge at oprette dig på en børs, som eksempelvis Kraken. For at købe på en børs skal du igennem en verificeringsproces, og du kan kun købe ved at lave en bankoverførsel af EUR og USD. 

På børser som Poloniex og Binance kan du kun overføre kryptovaluta, så det er ikke her du laver dit første køb af bitcoin.

 

Køb bitcoins hos en dansk forhandler 

En af de førende danske forhandlere af bitcoin er Unikoda. Unikoda tilbyder dig at købe bitcoins med betalingskort eller bankoverførsel. 

En af de gode ting ved at købe hos en dansk forhandler er, at du hurtigt og nemt kommer i gang. 

Du behøves ikke, at vide det store om bitcoin. At købe bitcoin hos en dansk forhandler er lige så nemt, som at købe ind i en hvilken som helst anden webshop. Vil du gerne vide mere, så kan du læse mere på Unikodas hjemmeside. Klik her og køb bitcoins i dag.

 

Køb bitcoins af private 

I forskellige grupper på Facebook, handler private lystigt med hinanden. Bitcoin talk - Danmark, er en af de grupper hvor mange køber og sælger.

Hvis du vil købe eller sælge bitcoin til private, så bør du være yderst forsigtig. Der er nogen der bliver snydt hver eneste dag.

Derudover kan det være vanskeligt, at dokumentere over for SKAT, banker og andre myndigheder, at du har købt bitcoin. Køber på en børs eller en dansk forhandler, så har du langt bedre dokumentation, hvis der pludselig bliver stillet spørgsmål til, hvor en pludselig kursgevinst, du indbetaler på din bankkonto, kommer fra.

 

Opbevaring af bitcoin 

Før at du køber bitcoins, skal du have et sted at opbevare dem sikkert.

Til det formål kan du købe eller downloade en bitcoin wallet. En bitcoin wallet er i stand til at generer bitcoin adresser. 

Når du køber bitcoin hos en dansk forhandler, skal du oplyse en bitcoin adresse, så virksomheden kan sende dine bitcoin til din bitcoin wallet.

 

Du kan vælge at: 

  1. Downloade en bitcoin wallet i App Store eller Google Play
  2. Købe en hardware wallet 

En hardware wallet er den sikreste måde at opbevare dine bitcoin på. En mobile wallet er dog mere tilgængelig og nem at have med sig på farten. 

Hvis du skal opbevare for mange penge, så bør du altid købe en hardware wallet, som eksempelvis Trezor. Drejer det sig om et mindre beløb, så er en mobile wallet en nem og hurtig løsning.

 

Bitcoins kurs i fremtiden 

For at dine SU penge kan vokse sig større, så kræver det selvfølgelig at kursen på bitcoin stiger.

Der er ingen garanti for, hvor kursen bevæger sig hen i fremtiden. Derfor vil det altid være op til dig, hvad du tror. 

Det kan godt betale sig at lave en smule research, så du ved, hvad det er, du investerer i. 

Meningerne omkring bitcoins fremtid er utrolig splittede. Der er folk som Lars Rohde, der sammenligner bitcoin med tulipanboblen, og i den anden ende af skalaen har vi Kay Van-Petersenn, der tror på at kursen rammer de magiske 100.000 USD pr. coin i 2018. 

Uanset hvad du vælger, så håber jeg i hvert fald, at du føler dig bedre klædt på, hvis du vælger at købe bitcoin.