Sådan holder du dig sund og rask som ung

Sådan holder du dig sund og rask som ung

Dette er sponsoreret indhold

 

Som studerende eller som ung generelt går meget af dagen med at sidde ned foran skærmen i forbindelse med online-undervisning, læsning til studiet, eller hvis du har et stillesiddende studiejob. Når du sidder stille, er langt de fleste af kroppens muskler og led inaktive. Det kan føre til en række livsstilssygdomme men også skade din rygmuskulatur og gå ud over dit mentale helbred. Derfor er bevægelse vigtig for dig! Læs med herunder, hvor vi kommer med vores bedste bud på, hvordan du holder dig sund og rask som ung. 

Hold dig i bevægelse

Måske har du oplevet at have følt dig helt dvask eller have ondt i ryggen eller nakken i timevis efter at have siddet i samme stilling foran skærmen. Men faktisk kan stillesiddende arbejde også have mere alvorlige konsekvenser for helbredet og medføre adskillige livsstilssygdomme, hvilket du sikkert har hørt før. Men vidste du, at der skal helt op til 40 minutters moderat træning til hver dag for at udbalancere ti timers stillesiddende arbejde? Og oveni det anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du rammer 10.000 skridt hver dag. Det kan virke som en del, når du skal balancere både studie, et studiejob ved siden af og det sociale. Men husk, at alt bevægelse gælder. Det kan være alt lige fra cykelturen over til vennerne eller turen hen til kantinen på arbejdet eller studiet - alt tæller! Du kan alternativt skifte busturen ud med cyklen eller søge efter udstrækningsøvelser, som du kan lave i stillesiddende positioner. 

Hold motivationen oppe med et pulsur

Med et pulsur kan du nemt få et overblik over dit aktivitetsniveau, så du kan følge med i, hvor mange skridt du tager eller den samlede tid, du bevæger dig i løbet af dagen. De bedste pulsure giver dig også mulighed for at skabe dine egne, individuelle træningsmål, hvor sportsuret vil hjælpe dig med at holde styr på øvelser, sæt, gentagelser og så videre. Derudover kan nogle pulsure forbindes til din telefon, så du har alt ved hånden, mens andre pulsure tracker din pulsvariation. På den måde kan du kan følge med i, hvordan din krop reagerer under forskellige omstændigheder og få hjælp til at identificere stressede situationer og undgå dem. Med andre ord kan pulsuret blive din nye bedste ven, der fortæller dig, når det er tid til bevægelse eller til at trække vejret dybt og roligt.