Sådan håndterer du din økonomi bedst som studerende

Sådan håndterer du din økonomi bedst som studerende

De fleste studerende vil nok kunne nikke genkendende til, at det ikke er penge, man har flest af, når man er under uddannelse. Der kan være flere grunde til dette. For det første tager studiet meget af ens tid, hvorfor man ikke har uanede mængder af fritid, hvori man kan tjene penge. For det andet er mange studerende udeboende, måske fordi de er flyttet til en storby langt hjemmefra for at studere eller måske fordi, at det altså bare er federe at bo ude, når man befinder sig i den periode af sit liv. Det udeboende liv er ikke gratis og udgiftsposter som husleje, forbrug og mad, er nogle af de helt store pengeslugere. Du kan læse med her for at få gode råd til, hvordan du kan få dine penge til at række lidt længere.

 

Den studerendes indtægter

De typiske indtægter man har som studerende er SU’en og måske en ekstra indtægt fra et studiejob. Som sagt er der ikke nok timer i døgnet til, at man kan blive millionær af sit studiejob, når man også ved siden af skal passe sin uddannelse. Derfor kræver det for mange omhyggelig planlægning for at få økonomien til at hænge sammen. Hvis du allerede har et studiejob, men godt kunne tænke dig nemt og hurtigt at tjene lidt ekstra penge ved siden af, kan du overveje at spille casino online. Du må dog aldrig lade dit behov for penge tage kontrol over dit spil. Hvis dette er tilfældet, kan du her få professionel hjælp til at løse dit problem.

 

Den studerendes udgifter og gode råd til at håndtere disse

Som studerende er det mere hovedreglen end undtagelsen, at ens indtægter og udgifter ikke stemmer overens. Dette kan for mange være en frustrerende faktor i hverdagen, der fører sine bekymringer med sig. Dog kan man ved brug af sin sunde fornuft samt nogle enkelte foranstaltninger gøre op med disse bekymringer. En ting, man kan gøre for at spare penge er at planlægge kun at handle ind én gang om ugen, og samtidig gå efter tilbuddene. Man kan f.eks. aftale med sig selv, at man planlægger sine måltider ud fra, hvad der er på tilbud i de forskellige supermarkeder i den pågældende uge, og om søndagen kører man så rundt i de forskellige butikker og handler ind til den kommende uge. På den måde undgår man at bruge penge på unødige fristelser, hvilket ellers hurtigt kan løbe op. En anden ting man kan gøre er at lægge et budget for alle sine udgiftsposter. På den måde danner man sig et overskueligt overblik over, hvilke udgifter man har, således at man nemt kan bevare overblikket. Dette gør det ligeledes nemmere at allokere de penge, man har til rådighed, til de forskellige udgiftsposter. En tredje ting, der kan hjælpe en på vej er at oprette forskellige konti til diverse udgifter. Det kan f.eks. være en god idé at oprette en konti, hvorpå man hver måned sætter penge ind til mad og en konti, hvorpå man hver måned sætter penge ind til andet forbrug. På den måde kan man nemt følge med i, hvor mange penge man har brugt på den pågældende konti, og således også, hvor mange penge, man har tilbage til at dække udgifterne på de forskellige konti. Selv de mindste foranstaltninger kan altså være med til at give et større pusterum i økonomien.