Sådan gør du din lejlighed hyggeligere på budget

Sådan gør du din lejlighed hyggeligere på budget

Selvom sommeren har været lang og mild, nærmer vi os uundgåeligt efteråret og vinteren med hastige skridt. Hertil kommer både mørket, kulden og langt flere timer brugt indendørs. Med eksaminer i vente, kan man bruge megen tid bøjet ind over skrivebordet i forsøget på at blive klar. Uanset om du befinder dig på en læsesal hele dagen og først vender hjem efter mørkets frembrud, eller om du læser inden for din lejligheds mure, hersker der ikke tvivl om, at et indbydende hjem hjælper dig til at finde ro efter en lang dag. Derfor får du her nogle tips til at skabe et hyggeligere hjem på et studiebudget.

 

Lys dig gennem de dystre måneder

Vinterhalvårets største nedtur for mange er de generelt få lyse timer samt dunkle morgenstunder og eftermiddage, der næsten synes at forlænge aftenerne i det uendelige. Men i stedet for at lade mørket gøre dig deprimeret eller trist kan du vælge at vende de dystre måneder til noget positivt. Dette kan du gøre ved hjælp af nogle både nemme og prismæssigt overkommelige remedier.

En måde er ved at tilføje lidt lys til ligningen. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken slags lys der er tale om. Levende lys kan i modsætning til det ofte lidt kølige lys fra mange lamper være med til at skabe hygge og varme i et rum. Med lysestager og stearinlys kan du altså lyse dit hjem op på en måde, der giver dit hoved den tiltrængte ro efter en lang dags studier.

 

Lysestager findes derudover i et væld af farver, former og størrelser, der ikke blot tillader dig at finde den bedst passende i forhold til brug, men lysestagerne kan også fungere som et designelement i dit hjem. En lysestage bidrager altså både med pynt og en behagelig belysning til ethvert rum, hvilket gør det en oplagt tilføjelse. Hvis du ønsker adgang til et stort udvalg af lysestager, bør du kigge her.

Alt, hvad der er blødt, er godt

Som overskriften forklarer, er alt, hvad der er blødt, godt. Mere specifikt er det godt, når det handler om at gøre dit hjem mere hyggeligt i de lange vintermåneder. Tilføj eksempelvis et lækkert plaid til din sofa, og oplev, hvordan de kolde temperaturer med ét går fra at være irriterende til at blive den perfekte undskyldning for at nyde en kop te under et tæppe.

 

En anden tilføjelse kunne være et gulvtæppe. Særligt langhårede gulvtæpper kan være med til at bryde et minimalistisk værelse op og give det en mere afslappet og hjemlig følelse. Derudover føles det dejligt at gå på. En sidste blød tilføjelse kunne være puder. Ligegyldig om de er til dine stole, din seng eller din sofa, er puder en charmerende måde at tilføje både lidt farve og varme til din lejlighed. En af de helt store indretningstrends i de seneste år har været velour. At skulle erhverve sig en veloursofa eller puf kan dog være en omkostningsrig affære. Tilføj i stedet forskellige puder i velour, og se, hvordan dit hjem billigt og nemt bliver mere indbydende.

Vil du gøre dit hjem mere afslappende og tiltalende uden at skulle spendere hele din SU på boligtilbehør, er det altså værd at tænke i levende lys og bløde materialer.