Sådan foretager du den rigtige boliganskaffelse

Sådan foretager du den rigtige boliganskaffelse

Søger du efter en bolig, men er lidt i tvivl om, hvordan du sikrer dig at tage den rigtige beslutning? Vi har samlet 4 tips til at gøre starten på din boliganskaffelse mere overskuelig.

 

Læg et budget

Det vigtigste ved en boliganskaffelse er naturligvis, at økonomien fortsat kan løbe rundt. Et godt råd er derfor at lave et budget over, hvordan din økonomi ville se ud, hvis du anskaffede dig en bolig. På den måde ville du få et retvisende billede af, hvilken bolig du har råd til.
En god ide er at inddele dit budget i indtægter (løn, offentlige ydelser), fasteudgifter (bolig, boligforbrug, bil, medier, forsikring, opsparing, lån og diverse) og slutteligt dine variable udgifter (fritid, husholdning, personlig og diverse).

 

Sænk dine forventninger

Uanset om det er første, anden eller tredje gang du er på udkig efter en lejlighed, skal du overveje lejlighedstype, størrelse, beliggenhed og pris. Disse overvejelser vil indsnævre dit boligudvalg, og gøre det lettere for dig at finde den rette bolig.
Mange har et forskruet billede af, hvilken type lejlighed de har råd til at bo i. Især de unge er svære at imponere, og de har utrolig høje krav til lejlighedens udseende og beliggenhed. For de fleste er dette et urealistisk billede at have i hovedet til boligfremvisningen.

Kunsten er at kunne se mulighederne i boligen fremfor manglerne. Der er mange muligheder for at sætte en lejlighed i stand, og få den til at se meget mere indbydende ud end udgangspunktet.

En omgang maling i alle rum ville kunne gøre underværker, og få din bolig til at se meget mere indbydende ud. På malgodt.dk finder du budgetvenlig maling til indendørs- og udendørs brug, der nemt kan bruges til at friske en bolig op.

Få professionel rådgivning

At anskaffe sig en bolig for første gang, kan virke vanskeligt og uoverskueligt. Der vil altid være en frygt for at man fortryder sin beslutning og ikke føler det var den rette bolig for en. Det er de færreste mennesker, der kan gennemføre en bolighandel uden professionel hjælp.

Derfor kan det være en stor hjælp at søge rådgivning fra mennesker, som har en stor viden og ekspertise indenfor området.

boligadvokatoversigt.dk kan du få hjælp til de juridiske og lovpligtmæssige dokumenter, og samtidig har de et solidt lokalkendskab til deres respektive områder. En boligadvokat fungerer som en kvalificeret sparringspartner, som følger dig igennem alle boligkøbets faser.
En god ide kunne også være at henvende dig til en byggeteknisk rådgiver, der gennemgår din bolig for byggetekniske fejl. Disse fejl er nemlig et vigtigt argument i prisforhandlingen med sælger.

 

Skriv en velovervejet ansøgning

Alt efter hvilken boligtype du er interesseret i at anskaffe dig, er der nogle forskellige retningslinjer, du bør følge. Til mange boligtyper, er der et fast krav, om at du skal skrive en ansøgning, da der er stor efterspørgsel efter boliger, og derfor vil udlejer sikre sig de bedste repræsentanter blandt boligsøgerne.

En god boligansøgning indeholder et billede af dig, hvor lang tid du forventer at leje boligen, en kort beskrivelse af din situation, hvorfor du ønsker netop denne bolig og en beskrivelse af hvorfor lige denne beliggenhed er essentiel for dig. Det er vigtigt, du omfatter dine pointer kort og præcist, og at du skriver grammatisk korrekt, da det virker mere professionelt og seriøst. Du kan få hjælp til din grammatik og korrektur på studiekorrektur.dk.

Hvis du følger disse råd, vil din bolig helt sikkert være lige om hjørnet. Men husk at det i sidste ende handler om at være tålmodig