Sådan forebygger og helbreder du stress med tankefeltterapi og stresscoaching.

Sådan forebygger og helbreder du stress med tankefeltterapi og stresscoaching.

Når opgaverne hober sig op omkring dig og du sætter andres behov før dine egne, så får du mindre energi til dig selv og gør du det længe nok, risikerer du at gå ned med stress. For at forebygge denne dårlige spiral, så må du stoppe op og fokusere på dig selv et øjeblik.

Mange oplever at blive overdynget med opgaver og have svært ved at sige fra. Det påvirker dem i forhold til deres hverdag og til sidst kan de ikke holde til mere, ikke overskue hverdagen og kroppen og sindet siger fra. Det giver et højt sygefravær af både psykisk og fysisk karakter.

Stress opstår når vi selv har brug for at tanke op, fordi vi er blevet drænet over tid. Når vi er ude af fokus og kommer væk fra os selv, mister vi adgangen til det vi selv har behov for. Så selvom vi godt ved, hvad der er bedst, så er det ikke det vi gør. Vi vil gerne hjælpe andre, men vi skal tage hånd om os selv før vi tager hånd om andre. Du kan nemlig ikke hjælpe andre, hvis du ikke er i stand til det.

Som stewardesserne i flyet altid nævner, så skal du tage din egen iltmaske på inden du hjælper andre med deres iltmaske. På sammen måde er det med at forebygge stress. Hjælp dig selv, før du hjælper andre.

Hvis du har oplevet stress og klaret dig igennem har du måske en passion for at hjælpe andre i samme situation. Det kan du gøre ved at uddanne dig som stresscoach. Der findes mange former for stresscoach, men en af de coachingformer og værktøjer, som fokuserer på at fjerne eventuelle traumer, som kunne sidde i vejen for at tage hånd om sig selv, er Tankefeltterapi også kaldet TFT.

Tankefeltterapi stresscoaching er en uddannelse du kan tage som uddannet behandler eller hvis du er i gang med en relevant uddannelse. Som tankefeltterapi stresscoach lærer du at afdække klienters behov og bygge klienten op via Gefionmodellen, som består af fem områder: Kropsstruktur, Biokemi, Energi, Psykosociale forhold og Livsværdier og bevidsthed.

Et andet vigtigt element for at nedsætte stressniveauet er, at skabe ro i sindet. Det kan du lære gennem mindfulness, hvor du lærer vejrtrækningsøvelser og opnår ro gennem at være opmærksom på dig selv og leve i nuet. Sidst men ikke mindst lærer du nogle enkle coaching teknikker. Her finder du frem til hvilke drømme og mål klienten har og hjælper klienten med at skabe klarhed for sine egne mål, så disse kan opnås uden at blive stresset over hverdagen.

Vil du vide mere om uddannelsen som TFT Stresscoach, så tag kontakt til Den Danske Zoneterapeutskole.

Studenterguiden.dk har anmeldt Den Danske Zoneterapeut Skole - du kan læse vores anmeldelse her