Sådan finder du studieboligen

Sådan finder du studieboligen

Annonce

Så er det snart tid igen. Rigtigt mange uddannelser har vinderstart januar/februar, og det betyder at endnu et hold unge mennesker, skal ud og finde bolig i studiebyerne. For rigtigt mange er det en svær opgave at finde en studiebolig, og hvert år oplever mange at løbe panden mod en mur, når de begiver sig ud på boligmarkedet, hvad enten det er køb eller leje. Der er meget at tage højde for, når man skal ud og finde en studiebolig. Derfor har vi samlet en kort liste med gode råd til at finde studieboligen.

Vær realistisk i dine boligkrav

Når du skal ud og finde en studiebolig, er det en rigtigt god ide på forhånd at overveje dine behov og ønsker til din bolig og at være realistisk omkring dem. En tommelfingerregel er at beliggenhed koster. Det betyder at det er dyrt at by centralt, hvor du ofte vil komme til at betale mange penge for et værelse, hvor du måske kan få en lejlighed til samme pris, hvis du finder en bolig længere væk fra bymidten.

I boligjagten kan man let blive grebet af desperation, når den rette bolig ikke dukker op lige så hurtigt som håbet. Hvert år er der unge mennesker, der løber i fælder sat af bolighajer. Derfor er det en rigtigt god ide at tjekke sin kommende udlejer, så det ikke sker for dig. Undgå for eksempel at betale dit depositum kontant eller at overføre penge til en udenlandsk konto. En anden ting du kan gøre, er at kontakte boligens ejer og undersøge, om det nu også kan passe, at boligen skal lejes ud. Brug din sunde fornuft. Er det hele for godt til at være sandt, virker det som om udlejer har lidt for travlt, eller har du en dårlig mavefornemmelse, så kan det godt betale sig at undersøge sagen nærmere.

Find den helt rette boligform

Brug de forskellige boligportaler i din søgning. Der findes rigtigt mange forskellige boligportaler, som kan være en stor hjælp, når du skal finde din næste lejebolig. Vær åben for at din bolig måske kun er din for en kort periode. Hvis du lejer et værelse eller en lejlighed, kan det godt være at drømmelejligheden med den rigtige beliggenhed, kun er til leje for en kort periode. Det kan ende med at være en fordel for dig, hvis udlejer beslutter at blive væk længere end planlagt. Hvis du ikke er kendt i byen, vil en kortere lejeperiode også give dig mulighed for at prøve flere kvarterer eller områder af. På den måde kan du finde ud af, hvor du føler dig mest hjemme.

Forældrekøb er en anden mulighed, når du som studerende står, og mangler en bolig. Det kræver naturligvis, at du har forældre der har økonomisk råderum, for at købe en bolig, som du kan bo i. Det kan give noget stabilitet i form af en sikker base, og en husleje der er til at betale. Derudover kan du være med til at beslutte hvilken lejlighed, dine forældre skal købe, og på den måde få en bolig som du har lyst til at bo i, i mange år. Du kan jo begynde din boligsøgning på boligtilbolig.dk.

At flytte på kollegie er også en mulighed. Der ligger kollegier i rigtigt mange byer, især i studiebyerne er der stor chance for, at der er et kollegie, som du kan flytte ind på. Der er mange forskellige former for kollegier med højere og lavere grad af fællesrum og aktiviteter. Du skal derfor ikke lade dig skræmme, hvis ikke du er til fælles køleskab og ugentlig abefest i køkkenet.

Gør boligen personlig, så føler du dig hjemme

Når du har fundet studieboligen, er det tid til at arbejde på at føle sig hjemme. Hvad der giver dig en følelse af hjem, er meget individuelt. Men som udgangspunkt er det de personlige genstande, der vil gøre udslaget. En anden måde du hurtigt kan få følelsen af at være hjemme i en bolig, er at skabe minder i lejligheden. Det kan du for eksempel gøre ved at holde en fest. For at holde budgettet studievenligt kan du købe dine snacks og drikkevarer på netpris.dk, som sælger varer til tyske priser i Danmark. Hos luxit.dk finder du alt i pynt, så din fest bliver en du og dine studiekammerater husker.