Sådan finder du det bedste mobilabonnement

Sådan finder du det bedste mobilabonnement

Det kan være svært, at finde nålen i høstakken af, hvad der mon er det bedste og billigste mobilabonnement, som især er vigtigt for den studerende. Man kan spare mange penge ved, at finde et billigt mobilabonnement, som også passer til dine behov til brug af opkald, sms og data. Det er blandt andet en god idé, at kigge efter om du kan få fri tale, sms og mms, hvor mange data GB, som du får for et bestemt beløb hver måned, samt prisen på det man får. Derudover skal du være opmærksom på, om man kan bruge mobildata i udlandet, hvis dette er vigtigt for dig. Det kan være smart at have mulighed for, at bruge mobildata på ferien, hvis man skal finde vej til hotellet, seværdigheder og spisesteder.

 

Tænk over dit forbrug af data

Allerede inden dit køb af mobilabonnement, skal du tænke over, hvor meget data du bruger om måneden. Det kan være svært at regne ud på forhånd, hvis man ikke har forstand på det, men i første omgang kan man tænke over hvilke apps, man benytter sig meget af, og hvor meget man egentlig bruger apps på telefonen. Bruger du store apps som Instagram, Facebook og Jodel, samt billedredigeringsprogrammer, kan dit dataforbrug hurtigt løbe op. Det kan derfor være en god idé, at vælge et mobilabonnement, hvor man kan bruge op til 18 eller 25 GB data. Hvis du derimod kun bruger din telefon til opkald, sms, noter og mails, kan du måske nøjes med 2 GB data i dit mobilabonnement.

 

3G eller 4G netværk?

Forskellen på 3G og 4G netværk er, at 4G er en forbedring og overbygning af 3G netværket. Det er derfor både hurtigere og mere stabilt end 3G netværket. Det kan derfor også være en god idé, at sikre sig det hurtigste netværk, hvis man bruger internettet meget på mobiltelefonen. 4G er desuden den eneste, der kan sende og modtage trådløse signaler. Det er dog ikke alle områder i Danmark, at 4G netværket fungerer endnu, men langt de fleste steder fungerer det. Oftest er det i ydrekanterne af Danmark, hvor 4G netværket ikke fungerer optimalt.