Sådan får du styr på økonomien som studerende

Sådan får du styr på økonomien som studerende

 

Som studerende kan det være svært at få alle de økonomiske ender til at hænge sammen. Man skal have styr på alle sine udgifter og vide hvilken indkomst man har hver måned. I denne studietid er der også mange sociale arrangementer og man bruger meget tid i byen med vennerne, og at sammen koster penge. Hvis du har været ude at optage forskellige lån flere steder, så kan samlelån – saml din gæld, være en løsning for dig, så du kan få samlet alle dine långivere til et lån og én långiver. Derfor kan der både være penge at spare ved et samlelån, men også færre bekymringer i hverdagen, da det giver dig overblikket tilbage. Så hvis du står og mangler nogle gode råd til, hvordan du kan få dine penge til at række som studerende, så kan du læse med her, hvor du får tre gode råd til at få styr på din økonomi.

Find den rette bolig for dig

De fleste flytter hjemmefra, når de skal begynde at studere. Derfor kan det være en god ide at vide på forhånd hvor meget du har råd til at sidde for i husleje, inden du begynder din søgning efter bolig eller et værelse. På den måde undgår du at få sagt ja til noget, som du senere finder ud af var for dyrt. Det kan nemlig være dyrt at flytte meget rundt. Så derfor kan det være en ide at kigge efter delevenlige boliger, som du kan dele med en anden studerende.

Læg et budget inden studiestart

Det er rigtig rart, at have styr på privatøkonomien, som giver dig fornemmelsen af overblik og sikkerhed, da du ved hvad du har til rådighed, når alle faste udgifter er betalt. Derfor kan det være en god ide at få lagt et budget over dine faste udgifter, som kan være husleje, aconto og forsikringer, og dine variable udgifter, som kan være fitnessabonnement, bøger og rejsekort. Derudover skal man få sat nogle penge af i budgettet til mad og diverse. På den måde kan du holde styr på din økonomi og have ro i maven.

Studierabatter

Når man skal ud i byen som studerende, kan det være en god ide at finde ud af hvilke butikker, caféer og barer der giver studierabat, så du kan spare penge på den måde, når du går ud. Ofte er det noget du skal spørge den enkelte butik om, da de ikke altid skilter med det.