Sådan får du som studerende mere tid til bøgerne

Sådan får du som studerende mere tid til bøgerne

Annonce

Man er kommet ind på drømmestudiet og er helt klar til at give den gas og lære så meget om ens nye og spændende fag, som det overhovedet er muligt. Men så kommer der noget i vejen. Og måske kommer der også noget andet i vejen efter det. Der er nemlig mange ting udover studiet, der skal passes, når man bliver studerende på en videregående uddannelse. Måske skal den nye lejlighed indrettes, der skal festes, eller måske skal der bare være penge nok til at komme hjem med toget på weekend hos mor og far et par gange om måneden. Ligegyldig hvilke behov man har som studerende, er der rigeligt med muligheder og bud på, hvordan man samtidig med alle de sjove aktiviteter også får mere tid til at fordybe sig i sit pensum. Her kommer tre konkrete råd til, hvordan man kan gøre netop det.

Organisering er alt

Organisering af ens tid betyder rigtig meget for, hvor meget udbytte man får af sin tid som studerende. For når man selv har rigtig meget råderet over sin tid, kan det være svært at være disciplineret nok til at få det ud af tiden, som man ønsker. Man kan dog øve sig i at blive bedre til at disciplinere sin tid ved for eksempel at øve sig i at organisere sin tid uge for uge, dag for dag eller måned for måned. For eksempel kan man på et fast tidspunkt hver uge sætte sig ned og planlægge, hvornår og hvor meget man skal læse den kommende uge.

Brug mindre tid på praktiske gøremål

Praktiske gøremål er typisk noget, der bliver brugt af flere studerende som overspringshandlinger. Om det så handler om at slå græs, vaske tøj eller tømme opvaskemaskinen. Man kan dog overflødiggøre nogle af disse praktiske gøremål ved at købe den rette teknologi. For eksempel en robotplæneklipper, der i længden kan spare studerende for meget tid, som de i stedet kan bruge på bøgerne. Man kan læse mere om de bedste robotplæneklippere i dette link.

Lav mad få gange om ugen

Man kan også vælge at organisere sin madplanlægning, så man i løbet af ugen skal bruge mindre tid på den. Det kan man gøre ved for eksempel at have to faste maddage i løbet af ugen, hvor man laver mad til hele ugen. På den måde slipper man for at bruge alt for meget tid i dagligdagen i supermarkedet.