Sådan får du råd til det hele på en SU

Sådan får du råd til det hele på en SU

Annonce

Er du startet på studie, og skal du nu få økonomien til at hænge sammen på en SU? Det kan være svært at få råd til det hele, uden man pludselig skal leve af havregryn og pasta sidst på måneden. Selv om du har travlt med studiet, skal der også være plads til andet, end at sidde med næsen i en bog. Uanset om det er lidt nyt til garderoben eller der skal være plads til det sociale, koster det alt sammen. Vi giver lidt tips til, hvordan du kan få mere ud af dine penge, når du er på SU.

 

Du kan sagtens have en lækker garderobe

Mange tror, at studietiden er en tid, hvor shopping bliver sat på standby. Jovist, der er måske ikke mulighed for at skeje helt ud, men du kan stadig give garderoben lidt fornyelse indimellem, uden det skal springe dit SU-budget. Ofte kan du finde tøj til gode priser på internettet. Dette er en rigtig god måde at spare lidt penge på. Hos Saint Tropez kan du fx få skønne bluser til en fair pris. Du kan se udvalget her.

En anden måde at skaffe ekstra kapital til garderoben på er ved at gøre plads i garderoben til noget nyt ved at sælge noget af det gamle tøj. Det giver dig flere penge til at shoppe tøj for, og der vil samtidig være plads i garderobeskabet til det nye tøj.

 

Der skal være plads til fritid

Selvom du studerer hårdt, skal du huske, at der skal være plads til lidt fritid, hvor du kan være social med andre. Du går måske til en sportsgren, hvor du får mulighed for at få noget motion og et socialt samvær med de andre spillere. Det kan dog være dyrt at gå til en sport, da det typisk kræver bestemt udstyr.

Går du fx til fodbold, er det nødvendigt med et par fodboldstøvler. Her kan det være en god idé at købe et par gode fodboldstøvler fra Intersport, du kan spille i i lang tid. Du kan se dem her. Ved at vælge et par gode fodboldstøvler, sparer du penge i længden, selvom det måske kan virke som en stor post i budgettet, lige når du køber dem. Du kan også vælge at købe dem brugt, men her har du ikke nogen garanti for, hvor længe de holder. Nogle gange kan det betale sig at købe god kvalitet fra start. Det sparer dig penge i længden.

Det er derfor en god idé at vurdere, hvor vigtigt det er, at dit sportsudstyr kan nøjes med at være købt brugt, eller det bedre kan betale sig at købe det fra nyt.