Sådan får du mest ud af dit studieliv

Sådan får du mest ud af dit studieliv

Som studerende er der mange hensyn at tage, hvor man både skal være god i skolen, da karakterræset er større end nogensinde før, hvor mange virksomheder kun vil have 12 tals elever. Derudover skal man også være i god form, spise rigtigt, have det rigtige studiejob og ikke mindst have tid til at more sig. Ergo kravene til nutidens studerende er enorme. Her kommer nogle tips til, hvordan studenterlivet kan klares mere smooth.

 

Fokusér på sundhed

 

Alt afhængigt af hvilket studie man går på, så er det forskelligt hvor meget fritid man har.  Hvis man går på universitetet, hvor meget af tiden ofte er selvstudie og selv har muligheden for at disponerer og planlægge sin egen tid, vil man måske i højere grad være tilbøjelig til, at kunne fokusere på andre ting, såsom at have en sund livsstil.  Ved at føre en sund livsstil og spise varieret næringsrig kost, vil du som studerende på den lange bane finde mere overskud til, at læse lektier, deltage i aktiviteter med dine medstuderende.  Hvis du er én af de studerende, som ikke føler, at der tilstrækkelig med tid til, at få alt for meget op i kosten, så er det muligt at få kosttilskud, som giver dig de nødvendige vitaminer. Det er især fordelagtigt i stramme eksamensperioder.

 

Tag ansvar for din økonomi

 

Som studerende kan det være svært at få det hele til at løbe rundt, hvorfor mange enten gør brug af det billige SU-lån eller har et job ved siden af. Selvom det måske giver lidt ekstra til dagen og vejen kan det alligevel være en god idé, at lægge et realistisk budget, således du får mest muligt ud af de penge, som du nu engang har.  Fordelen ved at have et budget er, at du kan undgå, at have måneder, hvor du simpelthen løber tør for penge, fordi der var et overbrug måneden før.   En god fingeregel er, at du regner sammen hvad din indkomst er efter skat, hvorefter du trækker de faste udgifter fra, såsom husleje, transport og diverse abonnementer på ugeblade eller streamningtjenester.  

Ved at have et overblik over din økonomi, vil du ikke kun have råd til flere ting, men det vil også give dig god samvittighed, når du køber et par nye sko eller få råd til en hårtransplantation ved FUE metoden, hvis det er dét, som du står og mangler.

 

 

Skab forbindelser

 

Som studerende vælter man sig i muligheder for, at skabe et godt netværk, da man møder en masse forskellige personer på studiet, men også på det fakultet man går på. Her bugner det ofte med muligheder, for at tilmelde sig forskellige studieforeninger, hvor man enten kan stå i fredagsbar eller lave andet frivilligt arbejde relateret til dit studie.  Det er kun én gang i livet man er studerende og det netværk man får sig som studerende kan være værdifuldt senere i dit arbejdsliv, hvor det ofte kan være indgangen og ikke mindst genvejen til et nyt arbejde.  Derfor er det vigtigt, at man som studerende prioritere, at gøre noget ud af sit netværk, da man ikke kun får venner for livet, men møder personer, som kan fungerer, som et vigtigt aktiv i ens fremtidige arbejdsliv. 

 

Udnyt de rabatter der tilbydes studerende

 

Studerende får ofte rabatter på alverdens forskellige ting i den by de bor i. Her kan det være billigere indgang til museums, rabatter på gode spisesteder, eller andre forlystelser. Det vil være hul i hovedet ikke, at udnytte det som studerende, hvorfor det rent faktisk kan være en god idé, at sætte sig og få et overblik over de steder, hvor du kan opnå rabatter som interessere dig. Det kan være du lige pludselig falder over et tilbud på tandblegning eller en tur til et teaterstykke, som du godt kunne tænke dig at se.