Sådan får du mest muligt ud af studieturen

Sådan får du mest muligt ud af studieturen

Studieturen bliver på forhånd planlagt af de undervisere, som skal med på turen, men der er som regel altid sat plads af til ’fri leg’. Det er her du som studerende kommer ind i billedet som planlægger af din egen studietur, i hvert fald i forhold til at forme den efter det, du har lyst til at opleve. Oftest må man dog ikke gå på oplevelse for sig selv på en studietur, men altid mindst to og to. Derfor kan det være en god idé, at snakke med en god klassekammerat om, hvad der er et must-see eller must-have for jer på turen.

 

Storbyen

Hvis turen går til en storby, kan det være en god idé, at have undersøgt på forhånd, hvilke steder, man bliver nødt til at opleve. Det ville være ærgerligt, at gå glip af et godt spisested, som har fået gode anbefalinger. Det kan også være ærgerligt, at komme hjem og opdage, at byen har en helt speciel butik, hvor man kan købe noget unikt eller billigt. Derfor kan det være smart, at have lagt sig en plan for, hvad man skal se på ferien. Derefter kan man så vælge at gå på opdagelse, for at se, hvad byen har at byde på af gemte perler. Du kan eventuelt tage et kort med over byen, der også viser de forskellige spisesteder og seværdigheder rundt omkring, da det kan hjælpe til at finde hurtigere frem til et godt sted, hvis f.eks. spisetrangen melder sig.

 

Sol og strand

Går turen til et varmt og solrigt land, hvor der er mulighed for at bade ved stranden eller i en pool, kan det være smart at have et kamera med, som du kan tage med under vandet. Det kan både bruges i forhold til, at fange unikke billeder af fisk og koralrev, men også bare til at få taget nogle skøre billeder under vandet sammen med dine klassekammerater. Det kan være dyrt at investere i sådan et kamera, hvis du ikke allerede har et i forvejen eller hvis du ikke vil nøjes med et engangskamera. Heldigvis kan en iPhone 8 give dig muligheden for, at tage flotte billeder under vandet, da denne faktisk er vandtæt helt ned til 1 meters dybde. Den kan betales af med et givet beløb pr. måned, i et bestemt antal måneder, så på den måde behøver det ikke at føles som en dyr investering.