Sådan får du en uforglemmelig sommer på SU

Sådan får du en uforglemmelig sommer på SU

Sommerens sol og varme er snart over os, og det betyder lang sommerferie for de fleste studerende. Men som studerende har man sjældent særligt mange penge på kontoen, og derfor kan det være svært at få råd til sjove og spændende sommeroplevelser, når man er på SU. Måske er du en af dem, der allerede drømmer om alle de sjove ting, man kan lave om sommeren, imens du sidder og sveder over eksaminerne. Derfor kommer vi her med 5 idéer til sommeroplevelser, du har råd til, selvom du er studerende. Disse idéer kan hjælpe dig med at får en uforglemmelig sommer, uden at du bliver ruineret.

 

Studierabat

Måske gør du det allerede i forvejen, og hvis ikke, så er det en god idé, at du altid tjekker, hvilke steder du kan få studierabat,. Har de eksempelvis studierabat hos den nærmeste frisør, kan du få en ny frisure for billige penge, og ønsker du at lave noget i selskab med andre, bør du spørge den lokale biograf eller på din yndlings-café, om de kan give jer et godt tilbud som studerende. Spørg altid stedet, før du betaler, om de mon har studierabat, for der kan være mange penge at spare, hvis du er opmærksom på dette. På den måde får du råd til flere sjove oplevelser, selvom du ikke har det største økonomiske råderum.

 

Gratis entré

Nogle steder tilbyder gratis adgang for studerende bestemte dage om ugen. Brandts i Odense har for eksempel gratis adgang hver torsdag og Glyptoteket i København har fri entré hver tirsdag. Mange museer har gratis-dage, og du bør tjekke deres hjemmesider eller besøge dit lokale turistkontor for informationer om, hvornår et museum nær dig holder gratisdag. Derudover har statslige museer altid gratis entre, og dette er en god mulighed for dig for at få kulturelle oplevelser ganske gratis.

 

Picnic

Tag dine nærmeste venner med udenfor i det gode vejr og tag på picnic i den nærmeste park eller skov. At tage på picnic er en hyggelig oplevelse, der ikke behøver at koste alverden. Det kræver blot, at vejret er godt, og græsset er tørt, og der mange dejlige steder, man kan tage hen. I alle større byer findes der grønne idylliske parker og søer, hvor man kan sætte sig helt gratis og nyde naturen midt inde i byen. Tager du på picnic med dine venner, kan I eksempelvis lave et sammenskudsgilde, hvor alle har én ret med hver, på den måde deler I udgifterne, så det ikke bliver for dyrt for én enkelt person i gruppen.

 

Drøm dig langt væk med en lydbog

Der er mange, der vælger at rejse sydpå i sommermånederne, men er du en af dem, der ikke har råd og er nødt til at blive derhjemme, kan du proppe en lydbog i ørene og drømme dig langt væk. Der er ikke noget som en god fortælling, og det smarte ved lydbøger er, at du både kan ligge derhjemme i din sofa, eller være ude og gå eller cykle i det skønne vejr. Et abonnement i en lydbogsapp er ikke særlig dyrt, og især ikke i forhold til, hvor meget fornøjelse du får ud af det. Har du brug for hjælp til, hvor du finder de bedste lydbøger, så klik her.

 

Sælg ud og få råd til mere

Sidste tip i denne omgang er, at du naturligvis kan sælge ud af dine ejendele for at få råd til mere sjov. Har du en masse tøj, køkkenredskaber eller studiebøger, du ikke længere bruger, så sælg dem, så andre kan få glæde af dem, og du kan få flere penge til sjove aktiviteter til sommer.