Sådan får du en god, SU-venlig rejse til sommer

Sådan får du en god, SU-venlig rejse til sommer

Vi er mange, som glæder os til at kunne få lov til for alvor at rejse igen. Men nu, hvor der atter igen er åbnet for afrejse, så er der rift om rejserne. Det gør det bestemt heller ikke nemmere at skulle finde en rejse, imens du er på SU. Så hvordan kan du sikre dig, at du får en god rejse, hvor du samtidig kan tage højde for, at du er på SU?

Vær struktureret og bevar overblikket

Vi kan hurtigt lade glæden over at komme ud at rejse overskygge alt det praktiske, som vi selvfølgelig også skal huske at have styr på. Selvom det kan være irriterende at skulle være struktureret, så kan det gøre det betydeligt nemmere for pengepungen og dig selv at komme godt af sted. 

Når du har fundet ud af, hvor du skal hen, er det først og fremmest afgørende, at du lige finder ud af, hvad valutakursen er på det pågældende sted. Du kan blandt andet kigge hos https://www.evaluta.dk for at se de forskellige kurser, som de er lige nu og her. 

Det er en god idé at have dette link tæt på dig ved afrejse, så du kan holde dig opdateret på kursen. Det er en god måde at spare penge på, da du hurtigt kan omregne fra kroner til en anden kurs. En valutaomregner er en nødvendighed, hvis du gerne vil sikre dig, at du bevarer overblikket over dit pengeforbrug på rejsen.

Tjek for studierabat eller tilbud på din rejse

SU er som bekendt ikke et verdenskendt fænomen. Men det betyder ikke, at mange lande ikke har taget højder for studerende og andre, der ikke har alt for mange penge mellem hænderne. Det er derfor ikke nogen dårlig idé at være lidt ekstra opmærksom på tilbud eller studierabatter. Om ikke andet, så kan det hjælpe dig med at få din økonomi til at hænge sammen som studerende på SU. 

Der er rigtig mange gode steder at bevæge sig hen, også selvom pengene måske er små. Det er absolut afgørende stadigvæk at være opmærksom på de forskellige tilbud, selvom du rejser. Der er nemlig mange flere, end du lige går og tror. 

Selvom en rejse ikke skal handle om, hvad alting koster, er det især som studerende smart at være lidt ekstra omhyggelig med at tjekke priserne. Fordi der netop er så mange danskere, der nu efter pandemien har fået deres rejselyst tilbage, er prisen på rejser generelt steget. Men hvis du f.eks. vælger en mere SU-venlig destination, kan du spare mange penge og nyde lidt ekstra godt af det, når du er på din ferie. 

Hvis du gerne vil sikre dig, at økonomien rækker, så kan det også være en god idé at overveje et budget. På den måde kan du holde nøje øje med, hvad tingene koster og hvor mange af de penge, du har sat af, du har tilbage at boltre dig med.  

En rejse handler ikke om, hvor dyr den er – og der er mange fantastiske rejsemuligheder for studerende, som andre i samme situation som dig gør brug af hvert eneste år. God fornøjelse med din rejse til sommer!