Sådan får du den bedste hjælp til at komme godt igennem studiet

Sådan får du den bedste hjælp til at komme godt igennem studiet

Som studerende kan man møde mange problemer og udfordringer på sin vej, og nogle gange har man brug for hjælp til at klare dem. Vi kan alle komme ud for vanskeligheder, som vi ikke kan løse alene, og i stedet for at skamme sig over det, er det vigtigt, at man forsøger at finde ud af, hvem der kan hjælpe, så man kommer på ret køl igen. Vi er ikke overnaturlige væsner, der kan klare alting selv, og det en stor styrke, hvis man som menneske beder andre om hjælp. Derfor kommer vi her med 3 tips til, hvordan du får den bedste hjælp med dit problem, så du kan komme godt igennem studiet.

 

Eksamensangst

Et af de hyppigste problemer, studerende kommer ud for, er eksamensangst. De fleste af os har nok oplevet, at den berømte klap går ned midt i en eksamen, og pludselig sidder man fanget i den ubehagelige situation, uden at  kunne gøre noget. Det er vigtigt at få gjort noget ved sin eksamensangst, for alle videregående uddannelser indebærer eksaminer, som desværre ikke kan undgås. ungtilung.com er en organisation, der hjælper unge mennesker med alt fra studieproblemer, misbrug, psykiske problemer, kærestesorger og meget mere. De tilbyder rådgivning og mentorforløb, og en chat og mentorsamtale kan være rigtig brugbart for at komme eksamensangsten til livs.

 

Skadet selvværd

Mange studerende kæmper med dårligt selvværd på grund af de høje krav, der stilles på studierne. Det dårlige selvværd kan føre til usikkerhed, ensomhed og frustration, og tilmed depression, stress og angst. Mange studerende tror, at de er den eneste, der forvirres og frustreres over de mange krav og succeskriterier, der hersker på uddannelsesinstitutionerne, og følelsen af ikke at kunne slå til kan få frygtelige konsekvenser. Del dine frustrationer og bekymringer med medstuderende og ældre studerende. De kan med garanti nikke genkendende til dine problemer, og ellers kan ungtilung helt sikkert hjælpe dig gennem mentorforløb.

 

Koordinering af studiet

Handler dine udfordringer om, at du har svært ved at administrere din tid som studerende? Så kan det være godt for dig at tale med ældre studerende, dine tutorer eller studievejledere. Mange studier tilbyder studie- og trivselsvejlederne, som kender til dit studie og ved, hvilke praktiske udfordringer dit studie medfører. Mange studier har meget selvstudie, hvor man selv skal sørge for at få læst til undervisningen. Men hvordan kombinerer man et fuldtidsstudie med studiejob? Og hvornår skal man få tid til vennerne? Mange andre har prøvet det før dig, så tal med nogen, der kender lige præcis din studieretning og kan dele deres erfaringer med dig.