Sådan cykler du sikkert i skole

Sådan cykler du sikkert i skole

Hvis ikke man har alt for langt i skole, kan det være både nemt, hurtigt og billigt bare at cykle i skole. Livet for cyklister er blevet betragteligt nemmere på det seneste. I mange større byer er der blevet anrettet store, brede cykelstier, og bilisterne er mere opmærksomme på eventuelle cyklister end nogensinde før.

Udover dette, har det at cykle i skole faktisk en lang række fordele. Bor du i en større by, vil det at cykle garanteret være langt hurtigere end at skulle vente på offentlig transport. I mange tilfælde, vil cyklen endda slå bilen i større byer, især midt i myldretiden, hvor der er mere prop end egentlig kørsel på vejene.

Har man mulighed for at cykle, er det desuden langt billigere end togbilletter og benzin.

 

Pas på i trafikken

Specielt når vinter og efterår banker på døren, og morgenerne bliver mørkere og mørkere, skal man dog i den grad også passe på. Som cyklist vil man næsten aldrig kunne slippe uskadt fra en kollision. Derfor vil det være langt det smarteste helt at holde sig ude af trafikuheld.

Det gør man nemmest ved selvfølgelig at følge færdsels reglerne, og gøre sig synlig i trafikken. Det kan man gøre med en refleksvest eller dets lige, men ellers er cykellygter næsten uundværlige.

Cykellygter er en god og værdifuld investering for både dig og bilisterne omkring dig. Med en cykellygte får du lov til at kunne orientere dig mere end to meter frem, mens bilisterne nu lige pludselig kan se dig, hvilket er utroligt hjælpsomt, når man forsøger at krydse en vej uden skader.

Cykellygter kan findes i mange forskellige udformninger og prislejer. Der er de helt billige, som ikke gør meget andet end svagt at oplyse cykelstien foran dig og gøre opmærksom på, at du er der et sted i det tunge mørke.

Der findes også cykellygter, der kan oplyse hele vejen, som har flere forskellige lysfunktioner og er nemmer at lade op igen. Næsten lige meget hvilken lygte du vælger at spænde på cyklen, vil den med sikkerhed gøre cykelturen i skole både bedre og mere sikker.

Gør cykelturen nemmere

Når man kigger ud i mørket tidligt om morgenen, kan den korte cykeltur i skole imidlertid virke utroligt lang, ligegyldigt hvilken lygte, der sidder på styret. Der er dog et par ting, du kan gøre, for at gøre cykelturen nemmere og lidt mere overskuelig.

Først og fremmest kan du købe en cykelkurv, der kan indeholde din skoletaske og andre fornødenheder, du måtte vælge at tage med i skole. Det gør bare cykelturen så meget desto bedre, hvis man ikke skal cykle rundt med en kluntet og tung skoletaske på ryggen.

Derfor kan en cykelkurv være enormt bevendt, især på de lange dage med mange fag, der kræver, at du har alle de tunge bøger med i skole.

Bor du i nærheden af nogle af dine medstuderende, kan I også arrangere, at i sammen vil cykle i skole hver dag. Det kan gøre turen i skole lidt sjover og mere interessant.