Sådan bliver du klar til studiestart

Sådan bliver du klar til studiestart

Inden længe er det tid til studiestart, og det er en super spændende tid med mange nye ting at forholde sig til. Mange flytter hjemmefra for første gang i forbindelse med start på videregående uddannelse, og der kræves koncentration og hårdt arbejde.

Det kan virke overvældende med de mange omvæltninger samtidig med, at man skal til at stå på egne ben.

 

De mange udgifter

At starte på en videregående uddannelse kan være forbundet med rigtig mange udgifter. Der er en masse dyre bøger, der skal købes, og du skal helt sikker bruge en god bærbar computer.  

Du har formentlig allerede en computer, men måske trænger den til en opgradering eller reparation. Nogle uddannelsesinstitutioner anbefaler, at man venter til efter studiestart med at købe en ny computer. Måske kræver netop din uddannelse, at computeren kan trække forskellige tunge programmer, så derfor er det fint at vente, og se hvilke krav den skal kunne leve op til.

Udover computeren og bøgerne skal man også finde et sted at bo. I de store studiebyer Århus og København er huslejen ofte dyr, men der er gode muligheder for at spare penge på fx transport. Anskaf dig en god cykel – og en endnu bedre cykellås. Det kan spare dig for mange metro- og busbilletter.

Mangler du kontanter nu og her til computeren, indskuddet eller en ny cykel? Tag et hurtigt og nemt lån hos Minifinans.dk og blive klar til studiestart.

Mange bække små…

Selvom det kan virke dyrt at flytte hjemmefra og starte på studie, er der også rigtig mange gode steder, hvor man kan spare penge. Det kendte udsagn: ”Mange bække små, gør en stor å,” er værd at have med i baghovedet, når man er studerende.

Som studerende får du adgang til rigtig mange rabatter med dit studiekort. Det er små procenter, men lidt er bedre end ingenting.

Sørg for at lave et budget og hold det. Lav store portioner mad der kan fryses ned til travle dage, tag en øl fra supermarkedet i parken i stedet for at gå på café, og shop på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.