Så nemt er det at få rabat på din parkeringsbøde som studerende

Så nemt er det at få rabat på din parkeringsbøde som studerende

Der bør ingen tvivl herske om, at det ikke er sjovt at få en parkeringsbøde. Det er dog lidt sjovere at få den mens du fortsat er studerende. Det giver dig nemlig mulighed for at få en rabat på din bøde. På den måde kan du undgå at betale samme takst, som alle andre er nødt til at gøre.

Desværre er det ikke alle, der er klar over, at det er muligt. Derfor er der mange, der ender med at betale fuld pris for deres bøde, selvom der faktisk ikke er nogen grund til det. Vil du gerne undgå dette, så kan du glæde dig over, at det ikke er noget, der er specielt svært at gøre.

Der er forskel på p-bøder og p-afgifter

Det er vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på en p-bøde og en p-afgift. Det er nemlig ikke muligt at få rabat på en p-afgift, da den er skrevet af en parkeringsvagt. En p-bøde er derimod en bøde, du får af politiet, fordi du har parkeret direkte ulovligt.

Får du en parkeringsafgift, er der derfor ikke noget at gøre ved det. I så fald er du nødt at betale fuld pris for den. Det er gældende, uanset om du er studerende eller ej. Har du derimod fået en bøde, er det muligt at få rabat på den.

I nogle tilfælde er det faktisk muligt at få den halveret, men det afhænger dog af størrelsen på den. Som udgangspunkt er det nemlig ikke muligt at få den minimeret til mindre end 500 kr. Det er dog også billigt sluppet, set i forhold til, hvad andre nogle gange skal betale.

Det er dog ikke kun parkeringsbøder studerende har mulighed for at få rabat. Det gør sig også gældende i forhold til flere andre typer bøder. Det er kun i tilfælde af, at det er en bøde, man har fået af politiet. Fx kan man ikke få rabat på en p-afgift fra et privat p-selskab.

Hvordan undgår jeg at betale parkeringsafgiftens fulde pris?

Hvis du har fået en p-afgift, skal du dog ikke tro, at det betyder, at du er nødt til at betale den fulde pris – i hvert fald ikke på én gang. Ofte er det nemlig muligt at få delt den op i små bidder, så du kan betale af i et tempo, der passer bedre til din økonomi, fremfor at betale med det samme.

Er du i den situation, at du har fået en parkeringsafgift, som du enten ikke har råd til, eller ikke har lyst til at betale med det samme, skal du blot finde en måde, hvorpå du kan afbetale den.

Nogle parkeringsselskaber tilbyder selv dette, mens du i andre tilfælde kan bruge en tjeneste som EatMyBill, der tilbyder dig at dele din betaling op i mindre bidder. På den måde kan du være sikker på, at det ikke ender med at vælte hele din økonomi, at du har fået en p-afgift.