SDU bruger 35 mio. på at styrke uddannelser

SDU bruger 35 mio. på at styrke uddannelser

Syddansk Universitet skal være det bedste universitet at studere ved. Derfor løftes læring, service og studiemiljø over de næste fire år.
Studerende på Syddansk Universitet kan se frem til, at deres uddannelser får et gevaldigt løft. Universitetet vil over de næste fire år bruge 35 millioner kr. på at styrke kvaliteten i undervisningen, forbedre servicen for de studerende og skabe et mere attraktivt studiemiljø. -Vores mål er helt enkelt at gøre SDU til det bedste universitet at studere ved. Det skal være en god helhedsoplevelse at tage sin uddannelse hos os, og derfor sætter vi ind på mange fronter, siger rektor Jens Oddershede.

De Studerende i Centrum

Universitetets ledelse har netop vedtaget projektet ”De Studerende i Centrum”, der rummer 18 konkrete initiativer inden for læring, service og studiemiljø. Et af de mest synlige projekter kommer på Campus Odense, hvor der er planer om at skabe ét stort servicecenter og loungeområde på hovedstrøget Gydehutten. Her skal alle servicefunktioner, som de studerende har brug for, samles. På den måde kan de mange tusinde studerende, der har deres daglige gang på campus, hurtigere skaffe sig overblik over, hvor de skal gå hen med konkrete spørgsmål, og hvilke muligheder de har for at deltage i andre faglige og sociale aktiviteter, f.eks. filmklub, foredragsforeninger og sport. Der er også nye planer for Fredagsbaren – og i det hele taget arbejdes der med tiltag, som skal skabe bedre forhold for studenterlivet på universitetet.

Aktiverende læring – og stikkontakter

- Vi skal gøre undervisningen mere vedkommende og aktiverende, så de studerende får lyst til at engagere sig, men vi skal også sørge for, at rammerne er i orden. Der skal for eksempel være adgang til trådløst netværk overalt – og masser af stikkontakter, så de studerende ikke skal stå i kø for at lade deres computere op, siger Jens Oddershede. - Vi skal lytte, lære og udvikle os, så vi hele tiden kan matche de krav om kvalitet og engagement, som de studerende med rette kan forvente af os, tilføjer han. I løbet af 2011 har universitetet været igennem en proces, hvor studerende, undervisere og administrative medarbejdere har peget på områder med plads til forbedringer, og det er det arbejde, som nu er mundet ud i satsningen på 35 millioner kroner. -Vi har udvalgt de bedste forslag, som skal sættes i væk over de kommende år. Efter en række år med store satsninger på forskning er det på tide at sætte ekstra fokus på uddannelserne, siger Jens Oddershede.

En særlig SDU-kultur

Nikolaj Ellekjær, der er formand for studenterorganisationen Syddanske Studerende, hilser det nye initiativ velkomment. -Vi var skeptiske i starten, fordi vi frygtede, at processen ville munde ud i meget få konkrete forandringer. Men efterhånden som projektet har taget form, kan vi se, at der både er strategi og handling bag initiativet. Det er rart at se, at universitetet også tænker på at skabe et hyggeligere studentermiljø med sociale oaser, som kan skabe flere fællesskaber uden for undervisningslokalerne, siger han. - Udover de konkrete initiativer håber jeg også, at ”De Studerende i Centrum” kan være med til at fremelske en særlig SDU-kultur, hvor der på alle områder er fokus på at skabe optimale muligheder for de studerende, siger Nikolaj Ellekjær. Projektet ”De Studerende i Centrum” ledes af Jesper Strandskov, der er dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Kilde: SDU