Robot teknologi skal sikre Danmark arbejdspladser

Robot teknologi skal sikre Danmark arbejdspladser

Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilligt 18.3 mio. kr til Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet . Denne bevilling er øremærket til, at finde nye og mere effektive metoder, til anvendelsen af robotter i dansk industri. Ideen er at, man vil øge konkurrence evnen hos danske virksomheder, og derved skabe flere arbejdspladser.

Der i dag ca. 5.500 robotter i anvendelse i industrien i Danmark mod kun 350 for 25 år siden. undersøgelser viser, at der er mange gevinster ved at satse på robotter.Hvor øget effektivitet er den primære faktor, dette gavner konkurrence evnen hos virksomhederne. Håbet med denne bevilling er at, gøre det nemmere for virksomheder at implementere robotter i den daglige drift, ved hjælp af ny teknologi og metoder.

Professor Henrik Gordon Petersen v.Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet udtaler:
Potentialet er stort inden for en lang række industrisektorer i Danmark, hvor håndtering og samling er en væsentlig del af produktionen. Det er derfor en investering i ny viden, som vi tror kan have en stor spredningseffekt med et potentiale inden for en lang række sektorer,”

Læs mere om projektet her.