Rid med på e-handelsbølgen – start din egen webshop

Rid med på e-handelsbølgen – start din egen webshop

En webshop er en uundværlig platform for dig, der ønsker at sælge dine ydelser eller produkter på nettet. Med en webshop gør du det nemlig let for dine kunder at handle med dig online, hvilket styrker og løfter din forretning. Du får altså en platform, hvor dine produkter eller ydelser bliver overskuelige og lette at navigere rundt i, hvilket giver en brugervenlig oplevelse, som dine kunder vil finde attraktiv.

Vi lever i en tid, hvor flere og flere køber deres varer på nettet, og derfor er det naturligvis vigtigt at give dine kunder mulighed for at købe dine produkter eller ydelser online. Med en responsiv webshop gør du desuden din forretning endnu mere attraktiv, da dine kunder kan købe dine varer på både tablet, computer og smartphone.

Vi guider dig til, hvordan du starter din webshop og får skabt en sikker og stabil hjemmeside, som er brugervenlig og professionel.

Den rette webshopløsning

Der findes mange forskellige webshopløsninger, og derfor bør du gøre dig en række overvejelser, inden du starter din webshop. Skal din webshop f.eks. eksportere og sælge til udlandet, eller ønsker du kun handel inden for landets grænser? Og sælger du b2b eller b2c? Alt afhængigt af din kundegruppe og strategi er der nemlig forskellige systemer, du kan benytte.

Først og fremmest skal du overveje, hvilken platform din webshop skal køre på. Her kan du f.eks. vælge mellem CMS programmer som Magento, Shopify eller Prestashop, som sikrer dig, at du altid kan opdatere og ændre din hjemmeside.

Derudover skal du have et godt og sikkert betalingssystem, hvilket du f.eks. kan få som abonnement på en betalingsgateway.

Hertil kommer et fedt design og layout, som fremstår professionelt og præsentabelt, og som afspejler din virksomhed. Du bør desuden også overveje SEO samt en responsiv hjemmeside, hvilket gør din webshop langt mere attraktiv for dine kunder og lettere at finde i på Google.

Få en hosted webshop

Det kan måske virke som lidt af en mundfuld at få startet sin egen webshop eller hjemmeside, og der er da også en del ting, du skal være opmærksom på, hvis du kaster dig ud i projektet alene.

I mange tilfælde kan det dog være smart at snakke med en udbyder af webløsninger før du starter din webshop. Hvis du aldrig har prøvet at oprette en hjemmeside, er der nemlig mange ting, du pludselig skal holde styr på – såvel tekniske som praktiske.

Derudover kan det også være en god idé at få hjælp til hosting af din webshop, hvis du i forvejen bruger tid på andre opgaver i din forretning. På den måde har du tid og overskud til at fokusere på de vigtige ting i din virksomhed, mens nogle andre tager sig af webshoppens daglige drift.

Du kan f.eks. få hjælp af en virksomhed som DanDomain til at få din webshop placeret på en stabil og sikker server. De kan ligeledes hjælpe dig med at varetage driften af det tekniske setup og hoste din webshop for dig.