Regeringen afholder Marienborg-uge om folkeskolen

Regeringen afholder Marienborg-uge om folkeskolen

Startskuddet til et 360-graders eftersyn af folkeskolen lyder, når regeringen den 27.-29. januar holder møde med de vigtigste interessenter i den danske folkeskole.
Marienborg-ugen er startskuddet til et 360-graders eftersyn af folkeskolen. Resultatet af eftersynet skal indgå i et møde i regeringens vækstforum den 3.-4. juni, der skal samle debatten om viden og kompetence hele vejen fra folkeskolen til universitetet.

Seks møder

Statsministeren, økonomi- og erhvervsministeren og undervisningsministeren vil i løbet af de tre dage holde i alt seks møder: Onsdag med lærere og pædagoger. Torsdag med skolebestyrelsesformænd og elevrådsformænd, med skoleledere og kommuner og med ledere af gymnasier og erhvervsskoler. Fredag med eksperter og organisationer.

Mål: Bedre folkeskole for pengene

Endemålet er en bedre folkeskole for pengene. Det faglige niveau skal styrkes, og flere skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler: ”Det hele starter med folkeskolen. Folkeskolen skal blive en bedre affyringsrampe for de unges videre vej i uddannelsessystemet. Det faglige niveau skal styrkes, og flere skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Virkeligheden, som den ser ud fra folkeskolens brugere, medarbejdere og aftagere, er i mine øjne et godt afsæt for det videre arbejde.” Kilde: Undervisningsministeriet